0

Lincoln

Lincoln
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
.
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Din stemme:                     0

Publikum:
6.5 / 10 (518 stemmer)
Kritikerne:
7.7 / 10
 
 

"Regissør Steven Spielberg og filmstjerne Daniel Day-Lewis i toppform" LA Times
 

 
Se trailere (5) Fakta Bilder (15)
Norgespremiere: 01.02.2013
Vennligst vent, laster programmet.
Flere fakta Se alle trailere (5)

Om filmen

Steven Spielbergs film LINCOLN er et intimt portrett av den amerikanske president Abraham Lincolns vågale og avslørende stunder, i en tid der de mørke skyggene fra slavetiden løftes bort og en nasjon ødelagt av krig må repareres.


"Hvis ikke slaveri er feil, er ingenting feil."
-Abraham Lincoln, I et brev datert desember 1865


I de siste fire månedene av Abraham Lincolns liv og presidentembede, kom hele bildet av mannen til syne - hans pasjon og hans menneskelighet - i den siste avgjørende kampen: Å planlegge en vei fremover for en nasjon i grus, mot overveldende odds og ekstremt press, både offentlig og personlig.
Steven Spielbergs film Lincoln er et intimt portrett av den amerikanske statsmannens vågale og avslørende stunder, i en tid der de mørke skyggene fra slavetiden løftes bort og en nasjon ødelagt av krig må repareres.

Et omfattende menneskelig drama utspiller seg når Abraham Lincoln anstrenger seg til sitt ytterste for å få en ende på borgerkrigen, og samtidig slåss for å trumfe igjennom den trettende grunnlovsendringen i den amerikanske konstitusjonen, for permanent å forby slaveriet. Det er en dristig handling...

Les alt om filmen

Bilder

Se alle bilder Se alle skuespillere (12)

Diskuter filmen