0

Call Girl

Call Girl
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
.
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Din stemme:                     0

Publikum:
7.4 / 10 (296 stemmer)
Kritikerne:
8.0 / 10
 
 

Terningkast 5 fra Filmpolitiet; "..en av de beste filmene jeg har sett i år". B. Vestmo P3
 

 
Se trailere (1) Fakta Bilder (26)
Norgespremiere: 21.06.2013
Vennligst vent, laster programmet.
Flere fakta

TRAILERE

Om filmen

Terningkast 5 fra FilmMagasinet, VG, Aftenposten, Dagsavisen, BT, Side 3, Filmpolitiet, Klassekampen, Fædrelandsvennen, Haugesunds Avis, GD og Kinomagasinet - foreløpig!!


Det er 1976 og valgår. Kvinnefrigjøring og seksuell revolusjonen går hånd i hånd med nøytralitet, kjernekraft og trygghet for alle. I Stockholm ligger barnehager vegg i vegg med poseringsatelierer, og sexklubbene får kundebesøk fra det nærliggende regjeringskvartalet.
Unge Iris rekrutteres som "Call Girl" fra skolen til et ungdomsfengsel, og blir sugd lynraskt opp fra samfunnets bunn, forbi diskoteker og elitens krystallkroner, opp mot landets toppolitikere. Når det utopiske bildet av Sverige trues, trer maktens menn inn for å opprettholde den.


Dagens Næringsliv:
"Call Girl er glimrende om hvem og hva som ofres når skammen brer seg i maktens korridorer".

---

VG:
"Bildene, musikk, kostymer, bilene - detaljene er overbevisende. Filmen kunne ha spilt på sex - i og med at det er selve salgsvaren i denne historien. Den gjør ikke det, de menneskelige relasjonene er i førersetet; med gjennomført gode skuespillere i alle ledd som gir filmen intensitet og nerve."

---

Dagsavisen:
" "Call Girl" er et imponerende stykke film både i stil og innhold (synth-musikksporet av Mattias Bärjed er også helt glimrende!), laget med usedvanlig høy kyndighet og internasjonalt ambisjonsnivå."

---

BT:
" Å la den spektakulære, politiske skandalen ligge som bakgrunnsteppe for Iris' historie, er et dristig, men riktig valg fra filmskapernes side.
Det svekker ikke filmen som politisk thriller, men ved å vektlegge ungjentene som ble utnyttet og sviktet, får filmen...

Les alt om filmen

Bilder

Se alle bilder Se alle skuespillere (15)

Diskuter filmen