0

Elena

Elena
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
.
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Din stemme:                     0

Publikum:
6.0 / 10 (155 stemmer)
Kritikerne:
8.1 / 10
 
 

Vinner av juryens spesialpris under Cannes 2011 og prisen for beste film under Tromsø Internasjonale...
 

 
Se trailere (1) Fakta Bilder (13)
Norgespremiere: 20.04.2012
Vennligst vent, laster programmet.

Fakta

Regi: Andrey Zvyagintsev

Kinopremiere: 20.04.2012
Drama
Aldersgrense: 11 år
Flere fakta

TRAILERE

Om filmen

Vinner av juryens spesialpris under Cannes 2011 og prisen for beste film under Tromsø Internasjonale Filmfestival. ELENA er en spennende fortelling som stiller store moralske spørsmål, og samtidig en subtil analyse av dagens Russland. Etter sin oppsiktsvekkende debut med TILBAKE viser regissør Andrej Zvjagintsev igjen storform som historieforteller med et utsøkt filmspråk.


I moden alder har Elena gjort en økonomisk klassereise gjennom ekteskapet med velstående Vladimir. De to har vært gift i flere år, og selv om forholdet er basert like mye på fornuft som på følelser, trives de godt i hverandres selskap. Men når Elena nok en gang ber Vladimir om økonomisk hjelp til sin arbeidsledige sønn og familien hans, er Vladimir motvillig. Og når han gjør sin bortskjemte datter til enearving, forrykkes balansen i ekteskapet. Elena ser sønnens framtidsutsikter smuldre bort. Men hvor langt er hun villig til å gå for å hjelpe ham?

Spenningen som preger filmen, drives framover av hovedpersonens dilemma og de valg hun tar. Men ELENA er også en karakterstudie hvor filmspråket er fremtredende. I nydelige, lange tagninger, ofte uten dialog og sparsomt akkompagnert av Philip Glass' originalmusikk, tegner regissør Andrej Zvjagintsev og skuespiller Nadezhda Markina et nyansert...

Les alt om filmen

Bilder

Se alle bilder Se alle skuespillere (8)

Diskuter filmen