0

Sannhetsjegeren - historien om Tore Sandberg og Fritz Moen

Sannhetsjegeren - historien om Tore Sandberg og Fritz Moen
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
.
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Din stemme:                     0

Publikum:
7.0 / 10 (107 stemmer)
Kritikerne:
5.8 / 10
 
 

Noen drepte Sigrid og Torunn, Så begikk Norge historiens groveste justismord.
 

 
Se trailere (2) Fakta Bilder (6)
Norgespremiere: 13.03.2009
Vennligst vent, laster programmet.

Fakta

Regi: Erlend E. Mo

Kinopremiere: 13.03.2009
Krim / Dokumentar
Aldersgrense: 11 år
Flere fakta

Om filmen

På 1970-tallet ble Trondheim rystet av to grusomme seksualdrap på unge kvinnelige studenter. Tore Sandberg var den gang reporter i Dagsrevyen og dekket etterforskningen. Multihandikappede Fritz Moen ble dømt og måtte sitte nærmere 18,5 år i fengsel. 20 år senere: Tore Sandberg har løst 7 justismord så langt. Denne saken har plaget ham lenge, og han begynner en etterforskning som skal vare i 8 år. Men Fritz er en knekt mann. Kan Tore renvaske ham før han dør?


Sannhetsjegeren følger privatetterforsker Tore Sandberg og oppklaringen av to separate justismord begått mot en og samme mann. Den tidligere NRK-journalisten Tore Sandberg er drevet av sin indignasjon over denne groteske mishandling av en allerede fysisk og psykisk handikappet mann, og skyldfølelse over at han den gangen var en del av medias forhåndsdømming av Fritz Moen.

Om Tore er en slags moderne Sherlock Holmes, så er hans Dr. Watson Frode Asbjørnsen, pensjonerte politiavdelingssjefen i SEFO. For mange år siden etterforsket han Tores innblanding i en sak. Nå er de gode venner, og Frode er Tores totale motsetning: Han er spontan, fordomsfull og sjarmerende - en sympatisk figur som ikke oppfører seg slik vi forventer at en pensjonert politimann skal gjøre.
Når Tore først ber ham om hjelp, er Frode småskeptisk. Selv om han har sett mye rart i sin tid i politiet, betyr Tores teorier...

Les alt om filmen

Bilder

 
Se alle bilder Se alle skuespillere (9)

Anmeldelser

 
 

Diskuter filmen