0

The Big Lebowski

The Big Lebowski
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
.
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Din stemme:                     0

Publikum:
7.2 / 10 (59 stemmer)
 
 

Kidnapping, sex, dop, tyveri, vold og porno. Han vil jo bare bowle...
 

 
Se trailere (1) Fakta
Norgespremiere: 11.09.1998
Vennligst vent, laster programmet.
Flere fakta

TRAILERE

Om filmen

"The Dude" (Jeff Bridges) fant aldri opp kruttet. Han lar humla suse i en forsoffen strandleilighet i Los Angeles, fyller hverdagen med bowling blant gutta og og lytter til hvalsang mens han røyker seg tilbake til 60-åra.

Filmen er en 90-talls klassiker med flere store navn som Jeff Briges, Philip Seymour Hoffman, John Goodman og Julianne Moore i rollelisten.


Det rosenrøde surferlivet tar en brå slutt når "The Dude" en dag får besøk av to bøller. De innleder samtalen med å stappe hodet til "The Dude" i do, og avrunder med å tisse på teppet hans. Deretter demrer det for balltregutta: De har angrepet feil mann.

Stakkars "The Dude" har samme fødenavn som millionæren Jeffrey Lebowski, den egentlige skyteskiven i en historie som vår mann i de litt for løse og ledige klærne snart blander seg inn i. Han synes nemlig den rike navnebroren bør erstatte det tilsølte teppet, "fordi det ga virkelig rommet et helhetlig preg".

"The Dude" møter Den store Lebowski: en personfisering av den amerikanske drømmen. De to finner ikke akkurat tonen, men rikmannens pertentlige høyre hånd lover en løsning på teppeproblemet. Langt verre blir det når "The Dude" blir bedt om å løse en kidnappingssak for den samme duoen. Den store Lebowskis lettlivede kone er angivelig...

Les alt om filmen Se alle skuespillere (11)

Diskuter filmen