0

Førsteklasses svindlere

Matchstick Men
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
.
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Din stemme:                     0

Publikum:
6.6 / 10 (305 stemmer)
Kritikerne:
7.6 / 10
 
 

Løgner. Bedrag. Rengjøring ...
 

 
Se trailere (1) Fakta Bilder (6)
Norgespremiere: 03.10.2003
Vennligst vent, laster programmet.

Fakta

Regi: Ridley Scott

Kinopremiere: 03.10.2003
Action / Komedie / Spenning
Flere fakta

Om filmen

Roy er en kjederøykende nevrotiker med talent for svindel. Livet hans består av lønnsomme bedrag og stort pilleinntak. Så møter han sin ukjente datter. Livsstilen hans er i fare. Særlig når farsrollen innebærer å lære bort noen triks i det ulovlige faget.


Roy (Nicolas Cage) og Frank (Sam Rockwell) gjørt det stort som småsvindlere. For tiden svindler de med - eh, selger - vannfiltersystemer til overpris, og lokker kundene med overdådige premier som ikke finnes. Duoen får inn noen hundre dollar her og noen tusen dollar her.

Kanskje ikke spesielt imponerende summer hver for seg, men alt i alt blir det til smør på brødet og en god slump i sparegrisen.

Roys privatliv er ikke like suksessfylt. Han har tvangstanker i så mange retninger at han knapt får tid til å gjøre annet enn å spise piller mellom hver svindel. Noe seriøst forhold har han ikke hatt på mange år, og da ble kjæresten gravid. Hun gjorde det raskt slutt, og Roy har ikke tort å finne ut om det kom noe barn til verden.

Når nevrosene hans blir så dominerende at de setter jobben i fare, oppsøker han psykolog. På oppfordring fra Roy finner psykologen ut at Roy er far til 14-åringen Angela....

Les alt om filmen

Bilder

 
Se alle bilder Se alle skuespillere (7)

Diskuter filmen