0

Brødrene Grimm

Brothers Grimm
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
.
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Din stemme:                     0

Publikum:
6.4 / 10 (89 stemmer)
Kritikerne:
5.2 / 10
 
 

Fra den tiljublede regissøren Terry Gilliam (The Fisher King, Twelve Monkeys), kommer nå...
 

 
Se trailere (1) Fakta Bilder (15)
Norgespremiere: 04.11.2005
Vennligst vent, laster programmet.

Fakta

Regi: Terry Gilliam

Kinopremiere: 04.11.2005
Eventyr
Aldersgrense: 11 år
Flere fakta

Om filmen

Fra den tiljublede regissøren Terry Gilliam (The Fisher King, Twelve Monkeys), kommer nå Brødrene Grimm, fortellingen om de to legendariske eventyrforfatterne William og Jacob Grimm, to brødre som reiser rundt på den napoleonske landsbygda og bekjemper monstre og demoner i bytte for raske penger. Men når de franske myndighetene finner ut av renkespillet deres, må svindlerne slåss mot en ekte forbannelse når de entrer en forhekset skog der unge jomfruer forsvinner under mystiske omstendigheter. Mange av deres navngjetne eventyr, deriblant Askepott, Lille Rødhette og Hans og Grete, er mesterlig vevd inn i historien, etter hvert som brødrene Grimm tvinges til å konfrontere alt deres utømmelige fantasi har gjort levende i dette episke slaget mellom fantasi og virkelighet.


Det er ingen forbannelse vi ikke kan snu
Ingen trolldom vi ikke kan oppheve
Ingen demon vi ikke kan utslette

Det var en gang to flotte, men diametralt motsatte brødre, den kyniske William og drømmeren Jacob, som ble viden kjent som brødrene Grimm. De streifet gjennom skog og over mark, og samlet og spredde eventyr - om farer og mysterier som den dag i dag fortryller og skremmer folk i alle aldre med sitt hårreisende innhold om den gode magien som slåss mot den betingelsesløse ondskapen, om vanlige mennesker som møter monstre og onde hekser. Brødrene Grimm er ansvarlige for noen av skrønene som har gitt verden dens villeste drømmer og mørkeste mareritt gjennom århundrer.

Selvsagt er brødrene Grimms eventyr noe så enkelt som svært underholdende historier som bare de mest godtroende og overtroiske blant oss kjøper - en type røverhistorier som slett ikke er sanne. Eller er de det?...

Les alt om filmen

Bilder

Se alle bilder Se alle skuespillere (8)

Diskuter filmen