0

Troja

Troy
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
.
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Din stemme:                     0

Publikum:
7.1 / 10 (4358 stemmer)
 
 

En sivilisasjon skal gå til grunne for kjærlighet.
 

 
Se trailere (1) Fakta Bilder (13)
Norgespremiere: 14.05.2004
Vennligst vent, laster programmet.
Flere fakta

Om filmen

Til alle tider har menn gått til krig. Noen for makt, noen for ære - og noen for kjærlighet. I det gamle Hellas er kidnapping, kjærlighet, sjalusi og tapt ære opptakten til en krig som vil ødelegge en sivilisasjon. Midt i striden står menn som skal bli legender.


Lidenskapen i en av tidenes store kjærlighetshistorier har sprengkraft i seg til å starte en krig der tusener av soldater vil kjempe for land og ære. Når lyden av sverd opphører, er en stolt sivilisasjon redusert til ruiner.

Paris, prins av Troja, bortfører den skjønne Helene, hustruen til kong Menelaos av Sparta. Dette er en fornærmelse så stor at kong Menelaos' bror, kong Agamemnon av Mykene, mobiliserer mektige masser av krigere for å ta Helene tilbake fra Troja i forsvar for sin brors ære.

Agamemnons higen etter ære overstyres av grådighet. Han trenger Troja for å sikre enevelde i sitt allerede enorme imperium. Ingen har noen gang klart å bryte gjennom forsvarsverkene som omgir Troja, en by regjert av kong Prium og forsvart av prins Hektor. Mange tror at én mann vil skille nederlag fra seier i kampen om Troja - Akilles, angivelig den største nålevende kriger. Akilles er arrogant, rebelsk...

Les alt om filmen

Bilder

Se alle bilder Se alle skuespillere (12)

Anmeldelser

 

Diskuter filmen