0

V for vendetta

V for Vendetta
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
.
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Din stemme:                     0

Publikum:
6.9 / 10 (1034 stemmer)
Kritikerne:
7.3 / 10
 
 

Remember, remember the 5th of November...
 

 
Se trailere (1) Fakta Bilder (15)
Norgespremiere: 24.03.2006
Vennligst vent, laster programmet.

Fakta

Regi: James McTeigue

Kinopremiere: 24.03.2006
Sci-Fi
Aldersgrense: 15 år
Flere fakta

Om filmen

I et framtidig totalitært England finnes det én mann som kan antenne en revolusjon og tvinge diktaturet i kne: V. Sammen med unge Evey oppildner han en kuet befolkning til å stå opp mot makten. Men møtet mellom de to innebærer mer enn politisk opprør.


Han kommer ut av skyggene, i en virvel av grasiøs knivteknikk, med en blek maske stivnet i et smil. Personen V blir navngjeten i et England som tråkkes under diktatoren Sutlers jernhæl.
Landet med lange demokratiske tradisjoner har latt seg styrte ut i et Store Bror-samfunn etter at Sutler kom til makten med løfter om å gjøre England stabilt i en verden av krig og konflikter. Folket ble forført; Sutlers talegaver hadde sendt ham til regjeringstoppen. Nå er folket undertrykt. Åpen kritikk kan føre til forfølgelse og kanskje døden.
Så begynner landet sakte å tine. Maskerte V gir håp om endring. Med sin mystiske framtoning, finslepne formuleringer og prinsippfaste politikk er V motvekten folket behøver for å vippe Sutler ut av balanse. V bærer en maske av Guy Fawkes, katolikken som ledet den såkalte Kruttsammensvergelsen 5. november 1605. Planen var å sprenge nasjonalforsamlingen under åpningen,...

Les alt om filmen

Bilder

Se alle bilder

Diskuter filmen

 
For at siden skal fungere optimalt Må javascript være slått på.
Du kjører en svært gammel versjon av nettleseren. For at siden skal fungere optimalt bør du oppgradere til nyeste versjon.