0

V for vendetta

V for Vendetta
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
.
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Din stemme:                     0

Publikum:
6.9 / 10 (1039 stemmer)
Kritikerne:
7.3 / 10
 
 

Remember, remember the 5th of November...
 

 
Se trailere (1) Fakta Bilder (15)
Norgespremiere: 24.03.2006
Vennligst vent, laster programmet.

Fakta

Regi: James McTeigue

Kinopremiere: 24.03.2006
Sci-Fi
Aldersgrense: 15 år
Flere fakta

Om filmen

I et framtidig totalitært England finnes det én mann som kan antenne en revolusjon og tvinge diktaturet i kne: V. Sammen med unge Evey oppildner han en kuet befolkning til å stå opp mot makten. Men møtet mellom de to innebærer mer enn politisk opprør.


Han kommer ut av skyggene, i en virvel av grasiøs knivteknikk, med en blek maske stivnet i et smil. Personen V blir navngjeten i et England som tråkkes under diktatoren Sutlers jernhæl.
Landet med lange demokratiske tradisjoner har latt seg styrte ut i et Store Bror-samfunn etter at Sutler kom til makten med løfter om å gjøre England stabilt i en verden av krig og konflikter. Folket ble forført; Sutlers talegaver hadde sendt ham til regjeringstoppen. Nå er folket undertrykt. Åpen kritikk kan føre til forfølgelse og kanskje døden.
Så begynner landet sakte å tine. Maskerte V gir håp om endring. Med sin mystiske framtoning, finslepne formuleringer og prinsippfaste politikk er V motvekten folket behøver for å vippe Sutler ut av balanse. V bærer en maske av Guy Fawkes, katolikken som ledet den såkalte Kruttsammensvergelsen 5. november 1605. Planen var å sprenge nasjonalforsamlingen under åpningen,...

Les alt om filmen

Bilder

Se alle bilder

Diskuter filmen