0

The Lady

The Lady
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
.
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Din stemme:                     0

Publikum:
6.5 / 10 (146 stemmer)
Kritikerne:
5.6 / 10
 
 

THE LADY er en episk, intim og viktig fortelling om Nobels Fredpris-vinner Aung San Suu Kyi...
 

 
Se trailere (3) Fakta Bilder (12)
Norgespremiere: 27.04.2012
Vennligst vent, laster programmet.

Fakta

Regi: Luc Besson

Kinopremiere: 27.04.2012
Biografi / Drama
Aldersgrense: 15 år
Flere fakta

Om filmen

THE LADY er en episk, intim og viktig fortelling om Nobels Fredpris-vinner Aung San Suu Kyi og hennes kamp for Burma. Hun er en av vår tids store heltinner og hun setter et eksempel på at det nytter.


I en alder av tre år hadde Aung San Suu Kyi opplevd at hennes far hadde ført Burma til selvstendighet og sett han bli drept av en dødsskvadron. Som voksen reiser hun til England hvor hun finner en ektemann, får barn og lever et lykkelig liv. Helt til hennes mors sviktende helse tvinger henne til å returnere til hjemlandet, et land preget av militærdiktatur. Her møter hun et såret folk i opprør, et folk som krever demokratiske reformer og hennes politiske bevissthet utfolder seg. Hun aksepterer å være et ikon for Burmas folk til de får selvbestemmelsesrett.

Gjennom stor detaljrikdom forteller The Lady historien om Suu Kyis stadige tragedier og triumfer og ikke minst tildelelsen av Nobels fredspris. Filmen er også en episk kjærlighetshistorie om hvordan et ekstraordinært par og familien deres ofret sin egen lykke for en høyere sak. Michelle Yeoh (Snikende tiger, skjult drage og Memoirs...

Les alt om filmen

Bilder

Se alle bilder

Diskuter filmen