0

U-571

U-571
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
.
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Din stemme:                     0

Publikum:
6.9 / 10 (27 stemmer)
 
 

Idet USA blir med i andre verdenskrig, skal den gamle ubåten S-33 nok en gang vise hva den...
 

 
Fakta
Norgespremiere: 06.10.2000
Vennligst vent, laster programmet.

Fakta

Regi: Jonathan Mostow

Kinopremiere: 06.10.2000
Action / Thriller / Krigsfilm
Flere fakta

Om filmen

Idet USA blir med i andre verdenskrig, skal den gamle ubåten S-33 nok en gang vise hva den er verdt. Arbeidshesten som er eldre enn de fleste om bord skal utføre et oppdrag som kan få store konsekvenser for krigens gang. Besetningen, med kapteinløytnant Mike Dahlgren (Bill Paxton) og løytnant Andrew Tyler (Matthew McConaughey) i spissen, er alminnelige sjøfolk uten kamperfaring. De aner uråd når de i all hast må legge ut på et nytt tokt.


Først ute i sjøen blir oppdraget avslørt. S-33 er blitt kamuflert som en tysk ubåt. Lik en trojansk hest skal S-33 møte en tysk ubåt som antas å ha "Enigma" om bord, en maskin for utveksling av hemmelige koder som gjør tyskerne i stand til å påføre de allierte store tap til sjøs. Får amerikanerne fatt i "Enigma", kan krigen ta en dramatisk vending til det verre for nazistene.

Etter planen skal besetningen på S-33 ødelegge ubåten som har "Enigma", ta tyskerne om bord til fange og føre dem til USA uten at den tyske krigsmakten noensinne finner ut av hva som skjedde.

Planen mislykkes. Amerikanerne blir nødt til å flykte i den tyske ubåten etter et fiendtlig møte med et tysk fartøy. Fanget om bord i en fremmed ubåt i farlig farvann må ni vanlige amerikanere kjempe en kamp mot klokka - og sin egen frykt.


Engelsk raseri
"U-571" ble møtt med begeistring fra amerikanske krigsveteraner,...

Les alt om filmen Se alle skuespillere (7)

Diskuter filmen