War for the Planet of the Apes

Science fiction-filmåret 2017

Stor oversikt over det kommende årets sci-fi-filmer!

2017 blir et forrykende fantastisk år for sci-fi-fansen! Etter hvert som månedene ruller avgårde skal vi få dykke inn i en rekke nye og storslåtte univers, samt et par kolossalt etterlengtede oppfølgere som "Blade Runner 2"(!!!) og "Star Wars: Episode VIII"(!!!). Hoho, som vi gleder oss!

Disse sci-fi-filmene du kan se på kino i 2017:

Ariane Labed og Michael Fassbender i Assassin's Creed

Assassin's Creed

Premiere: 6. januar

Gjennom revolusjonerende teknologi låses Callum Lynchs genetiske minner opp, og han finner ut at han stammer fra et mystisk samfunn av Assassins. Han sanker kunnskap og beslutter å ta opp kampen mot Templar-organisasjonen. Helten spilles av Michael Fassbender, og filmen er basert på spillserien med samme navn.

Se trailer

Idris Elba i The Dark Tower

The Dark Tower

Premiere: 17. februar

Filmen basert på Stephen Kings romanserie med samme tittel. Revolvermannen Roland Deschain ferdes gjennom et Ville Vesten-aktig landskap på jakt etter det mørke tårnet, i håp om at det vil redde hans døende verden...

Les også: Sci-fi-filmene du må se

God Particle

God Particle

Premiere: 17. mars

"God Particle" produseres av J.J.Abrams og foregår i samme univers som Cloverfield-serien. En gruppe astronauter befinner seg alene ombord på en romstasjon, etter at et vitenskapelig forsøk har fått jorda til å forsvinne. Når et romskip plutselig dukker opp, gjør gruppa en grusom oppdagelse som setter livene deres i umiddelbar fare...

Scarlett Johansson i Ghost in The Shell

Ghost in the Shell

Premiere: 31. mars

Scarlett Johansson blir å se som The Major, en kvinnelig cyborg, som manga-fansen allerede kjenner fra Masamune Shirows cyberpunk-tegneserie fra 90-tallet. The Major leder anti-terrorgruppen Section 9 som arbeider for å stanse de aller farligste og ekstreme kriminelle. Nå står de overfor en iskald hacker, hvis eneste mål er å utslette Hanka Robotics fremskritt innen artificial intelligence-teknologi.

Se trailer

Alien: Covenant

Alien: Covenant

Premiere: 19. mai

Ridley Scott leverer den andre forløperen til "Alien", og oppfølgeren til "Prometheus" i august 2017. Et romskip skal nok en gang ut på tokt, men det som møter mannskapet er en farlig verden med kun én beboer - humanioden David (Michael Fassbender).

Les også: Filmene fra verdensrommet du må se

Jake Gyllenhaal i Life

Life

Premiere: 19. mai

I Daniel Espinosas "Life" befinner seks astronauter seg i det ytre rom når de får i oppdrag å studere en mystisk prøve fra Mars. Prøven, som mistenkes å være det første beviset på utenomjordisk liv, skaper snart større utfordringer enn noen kunne ha sett for seg... Øverst på filmens rolleliste står stjernenavn som Jake Gyllenhaal, Ryan Reynolds og Rebecca Freguson.

Se trailer

Transformers: The Last Knight

Transformers: The Last Knight

Premiere: 23. juni

Det er kanskje ikke så rart at vi får en femte film når både treern og firern tjente over 1 milliard dollar hver? Michael Bay regisserer, og Mark Wahlberg returnerer til rollen som Cade Yeager. Denne gangen blir også Anthony Hopkins og Stanley Tucci å se blant skurker og autobots.

War for the Planet of the Apes

War of the Planet of the Apes

Premiere: 14. juli

"Dawn of the Planet of the Apes" tjente over 705 millioner dollar i 2014, og nå er den tredje filmen i "Planet of the Apes"-reboot-serien på vei. Caesar (Andy Serkis) kunne ikke forhindre krigen mellom apene og menneskene. Nå må hver side forberede seg på et endelig slag som skal avgjøre hvilken rase som vil overleve. På rollelista står Woody Harrelson, Judy Greer, Andy Serkis, Steve Zahn og Ty Olsson klare.

Dane DeHaan i Valerian and the City of a Thousand Planets

Valerian and the City of a Thousand Planets

Premiere: Juli 2017

Luc Bessons kommende sci-fi-eventyr er basert på den franske tegneserien om romagenetene Laureline og Valérian. Tittelrollene spilles av Cara Delevingne og Dane DeHaan, og de flankeres av blant andre Ethan Hawke, Clive Owen og popstjerna Rihanna.

Les også: Første smakebit på sci-fi-eventyret Valerian

Blade Runner

Blade Runner 2049

Premiere: 6. oktober 2017

Mye har skjedd siden 1982, men en oppfølger til kultfilmen "Blade Runner" har man ikke sluttet å ønske seg. Denis Villeneuve (Sicario, Prisoners) har påtatt seg regijobben, og jammen har han ikke fått Harrison Ford til å gjenta rollen som Rick Deckard også. Blant de nye navnene på lista finner vi Jared Leto, Ryan Gosling, Robin Wright, Dave Bautista, Ana de Armas og Barkhad Abdi.

Star Wars: Episode VIII

Star Wars: Episode VIII

Premiere: 15. desember 2017

Sci-fi-filmåret 2017 får en verdig avslutning når Rey fortsetter sin episke reise med Finn, Poe og Luke Skywalker i det neste kapittelet i sagaen fra galaksen langt, langt borte. Rian Johnson (Looper, Breaking Bad, Brick) står for regien når George Lucas' karakterer blir å se på kino for åttende gang.

Les også: Alt du trenger å vite om Star Wars: Episode 8

*Med forbehold om endringer i premieredatoer. Flere titler legges til fortløpende.