Skrekkfilmåret 2017

The Bye Bye Man

Disse filmene skal få deg til å skjelve på kino i år!

Det fremmede

Premiere: 6. januar

Inni skogen venter noe på deg...Årets første skrekkfilm serveres av regissør og manusforfatter Amat Escalante, som er kjent for å ta for seg de mørke sidene ved det meksikanske samfunnet i sine filmer. I "Det fremmede" blander han inn sci-fi og horror-elementer i en ellers realistisk fortelling.

Handlingen følger en familie som møter ei jente som har opplevd noe grusomt i skogen utenfor byen. Til tross for at hun er skadet, vil hun tilbake til det. Det er noe som er umulig å motstå- et vesen som enten kan være løsningen eller slutten på alt. "Det fremmede" var en av de mest omdiskuterte filmene på Venezia filmfestival, hvor Escalante vant prisen for beste regi. Anmelderne trekker sammenlikninger til Lars von Trier og David Lynch, og beskriver filmen som pirrende og uhyggelig.

Se trailer

The Autopsy of Jane Doe

Premiere: 13. januar

Tør du å bli med inn i en hjemsøkt obduksjonssal? Regissør André Øvredal, mannen bak "Trolljegeren", tilbyr nemlig inngangsbillett i sin siste og kritikerroste film "The Autopsy of Jane Doe".

Når en ukjent kvinne blir funnet drept i en småby i Virginia, begynner fæle og uforklarlige hendelser å hjemsøke likhuset hun oppbevares i. Patologen Tommy Tilden og sønnen Austin avdekker bevis på at kvinnen kan ha blitt utsatt for gamle torturteknikker fra heksejaktens tid, og snart befinner de seg i en kamp mot onde krefter. Ah, dunkle kjellerkorridorer, utrevne organer og tomme blikk. Kan man egentlig be om mer?

Se trailer

Rings

Premiere: 3. februar

Utnytt de neste månedene, for fra 3. februar har du kun syv dager igjen å leve... "Rings" er den tredje i den amerikanske filmserien basert på det som sies å være Japans skumleste skrekkfilm, "Ringu". Denne gangen avsløres hva som egentlig skjedde i årene før den berømte videokasetten ble til - og hvordan Samaras hvileløse tilværelse startet. Du har savnet henne, har du ikke?

Se trailer

A Cure for Wellness

Premiere: 17. februar

Til tross for tittelen, er det særdeles lite velbehag å spore i "The Ring"-regissøren Gore Verbinskis psykologiske grøsser "A Cure for Wellness". Vi skal til et spa-hotell i de sveitsiske alper (Ja, du leste riktig! Er dette skrekkversjonen av Sorrentinos kritikerroste drama "Youth" fra 2016? ). Bak hotellets storslåtte fasade og lovnader om mirakuløse behandlinger, skjuler det seg noe mørkt, vondt og ubehagelig...

Hovedrollen spilles av ettertraktede Dane DeHaan og øvrige navn på skuespillerlista er blant annet Mia Goth, Jason Isaacs og Celia Imrie.

Se trailer

The Bye Bye Man

Premiere: 24. februar

Ikke si hans navn, ikke tenk hans navn. The Bye Bye Man (Doug Jones) kommer for å ta deg! Tittelkarakteren er et monster i samme kategori som Slenderman; tenker du på ham, gjør du ham bare sterkere. Som om ikke det var nok, har han ubegrensede krefter og kan dukke opp hvor som helst, ta over telefonlinjer og ikke minst- peke truende på sitt neste offer. Så, hvordan bekjemper man egentlig denne hadet bra-fyren? Det finner du forhåpentligvis ut av når du ser filmen...

"The Bye Bye Man" er regissert av Stacy Title og er basert på et kapittel i Robert Damon Schnecks bok "The President's Vampire". Filmens hovedroller spilles av blant annet Doug Jones, Douglas Smith, Cressida Bonad og Faye Dunaway.

Se trailer

Lyst

Premiere: 21. april

Mot slutten av april er det duket for premiere på den bloddryppende norske horrorfilmen "Lyst"- regissert, produsert og skrevet av Severin Eskeland.

Lisa Rostorp, en berømt krimforfatter som skriver bøker av ekstrem rå art blir selv offer for et brutalt overgrep en mørk vinterkveld. Hun isolerer seg i leiligheten sin, bestemt på å bearbeide angsten og gå videre i livet. Det er imidlertid lettere sagt enn gjort, for snart blir hun rammet av en serie skremmende hendelser. Det tar ikke lang tid før hun er overbevist om at hennes tidligere angriper på ny forfølger henne, men...hvor går grensen mellom fantasi og virkelighet?

Raw

Premiere: Ubestemt mars/april

Franske Julia Ducournaus horrorthriller "Raw" har skapt overskrifter verden over siden de første festivalvisningene i fjor. Filmen inneholder svært grafiske skildringer av kannibalisme, og deltakere under Toronto filmfestival skal visstnok både ha besvimt og kastet opp av det de fikk se. Til tross for at filmen ble vanskelig å svelge for enkelte, var anmelderne i ekstase. Sånt blir det buzzz av!

Uten å røpe for mye, følger vi historien til den oppvakte 16-åringen Justine (Garance Marillier) som studerer for å bli veterinær. Hun er i likhet med resten av familien sin vegetarianer, men gradvis begynner hun å distansere seg fra familiens overbevisninger. Under et åpningsritual arrangert av studentene ved veterinærstudiet blir hun tvunget til å spise en kaninnyre, og en kan si at hendelsen setter i gang en problematisk kjedereaksjon som introduserer henne for erotiske drifter, vold og andre...kremt, handlinger...Holy moly, vi gleder oss!

Se trailer

Annabelle 2

Premiere: 11. august

Liker du dukker? I august vender iskalde Annabelle tilbake i oppfølgeren til kassasuksessen "Annabelle" (2014). Denne gangen står svenske David F. Sandberg ("Lights Out") for regien, så vi er temmelig sikre på at Annabelle ikke har blitt noe søtere siden sist.

Tjue år etter det tragiske dødsfallet til den lille jenta deres, bestemmer en dukkemaker og hans kone seg for å åpne hjemmet sitt for en nonne og flere foreldreløse jenter fra et nedlagt barnehjem. Det tar imidlertid ikke lang tid før husly og trygghet er byttet ut med redselsfylt horror for de stakkars barna. Dukkemakerens besatte kreasjon, Annabelle, har nemlig satt sine glassøyne i dem...

IT

Premiere: 08. september

Klovnene gikk mer eller mindre amok og skremte folk både i USA og Europa forrige sommer, og trenden ser ikke ut til å gi seg helt enda. Til høsten får nemlig den ikoniske klovnen Pennywise nytt liv i Andy Muschiettis nyinnspilling av Stephen King-romanen "It". Denne gangen er det Skarsgård-familiens nest yngste skuespiller, Bill, som har kapret tittelrollen og skal rule den ikoniske klovnesminken.

Vi kan vente oss en todelt filmatisering, der første del er viet syv barn, kjent som "The losers club". Uten å røpe for mye, sliter de med både mobbere og et monster i klovneskikkelse de kaller "it". Filmens andre del skildrer klubbmedlemmenes hjemkomst til barndomsbyen de en gang flyktet fra...

Friday the 13th

Premiere: 20. oktober Kommer ikke på kino!

Den legendariske massemorderen Jason Voorhees har kanskje gått i dvale noen år, men lei av å slakte sexsultne tenåringer har han ikke blitt. Kommende høst vender han nok en gang tilbake fra de døde i den trettende(!) filmen i franchisen. Plottet er hittil hemmeligholdt, men vil (heldigvis) ikke plukke opp tråden fra 2009-nyinnspillingen. Du lurer kanskje på hvorfor i granskauen Jason fremdeles er i live? Vel, gjengen bak filmen har i det minste røpet at vi endelig skalfå vite litt om det. På tide...

Insidious: Chapter 4

Premiere: 27. oktober

Insidious-seriens fjerde kapittel har kanskje landet ny regissør, men Adam Robitel er slett ingen nykommer i skrekksjangeren. I 2014 hadde han en sentral rolle i produksjonen av skrekkfilmen "The Taking of Deborah Logan" (2014) og i 2015 skrev han manuset for Blumhouses "Paranormal Activity: The Ghost Dimension". I mangel på offisielle detaljer om handlingen i kapittel 4, håper vi at dere er fornøyde med å høre at Lin Shaye returnerer som Elise Rainier...det holder for oss.

Juleblod

Premiere: 3. november

Har du vært snill i år? Takket være Reinert Kiils (bildet) kommende skrekkomedie "Juleblod" henger julefreden 2017 i en meget tynn tråd. Filmen har ligget på is siden manuset ble til i 2008-2009, men er nå på beina og klar for å møte publikum. Det ryktes at en blodtørstig og morderisk nisse er sentral i handlingen, og filmen byr på den noe spesielle komboen av grusomheter, julehygge og latter. På rollelista står navn som blant annet Stig Henrik Hoff, Truls Svendsen, Julia Schacht og Frank Kjosås.