Barnefilmer på kino 2017

Vaiana

Marcus & Martinus sparker i gang et lovende kinoår for de minste.

I det forrykende filmåret 2017 finner vi et spennende og variert tilbud for barne- og familiesegmentet. På menyen står alt fra Marcus & Martinus-dokumentar til live action adapsjon av "Skjønnheten og udyret" og en ny runde fra Pixars Biler-univers.

Denne siden oppdateres fortløpende, men vi tar likevel forbehold om endringer.

Disse barnefilmene ser vi på norske kinoer i 2017:

Marcus & Martinus - Sammen om drømmen

Premiere: 20. januar

Kinodokumentaren om vidunderduoen Marcus & Martinus følger idolene fra karrieren for alvor tok av i starten av 2015 og frem til konstertene i Oslo spektrum høsten 2016.

Vaiana

Premiere: 3. februar

Havet kaller! I den nye Disney-satsningen møter vi Vaiana, som legger ut på en eventyrlig reise sammen med halvguden Maui, på jakt etter en sagnomsust øy.

Lego®Batman filmen

Premiere: 10. februar

Superhelttrenden vi har sett på kino i det siste, gjør seg også gjeldene i Lego-universt. Vi møter selveste Bruce Wayne, som i tillegg til å hanskes med Gothams kriminelle får ansvar for å oppdra en gutt han har adoptert.

Eventyr i Arktis

Premiere: 17. februar

I denne festivalfavoritten møter vi modige Sasha, som legger ut på en eventyrlig reise mot Nord, på leting etter bestefaren, den anerkjente forskeren og polfareren.

TRIO - jakten på Olavskrinet

Premiere: 17. februar

TRIO-gjengen fra barne-TV er klare for det store lerretet! Med myten om Olav den hellige, Nidarosdomen og vill norsk natur som bakteppe, settes både vennskap og familiemedlemmers liv på spill.

Karsten og Petra - ut på tur

Premiere: 10. mars

Det handler om familie, forelskelse og fjellvettregler, når Karsten og Petra får besøk at selveste Cecilie Skog i barnehagen og familiene gjør seg klar for fjelltur.

Skjønnheten og udyret

Premiere: 17. mars

Forventnignene står i taket når Disneys kjente og kjære versjon av eventyret kommer på kino i ny live action-drakt. Emma Watson gjør rollen som Belle.

Oskars Amerika

Premiere: 24. mars

Noe motvillig tilbringer ti år gamle Oskar sommerferien på gården til bestefaren. Sommeren skal likevel vise seg å bli innholdsrik når han møter Levi som bor i skogen med den nærsynte hesten sin. Sammen legger de en vill plan om å ro til Amerika.

Smurfene: Den hemmelige landsbyen

Premiere: 31. mars

Smurfeline lurer på hvorfor hun er den eneste jentesmurfen i landsbyen og begir seg ut på en oppdagelsesferd for å se om ryktene om en annen, mystisk landsby dypt inne i skogen er sanne.

Gråtass redder dagen

Premiere: 7. april

Gården til Goggen står i fare for å jevnet med jorden til fordel for en motorvei, men den lille traktoren Gråtass har en plan! Dette er film nummer tre om Gråtass og vennene hans, og Elias Søvold-Simonsen er tilbake i rollen som bestevennen hans.

Løvetannbarn

Premiere: 7. april

Prisbelønt fransk-sveitsisk animasjonsperle hvor vi følger en ni år gammel gutt som blir venn med politimannen Raymond etter at moren forsvinner. Raymond følger ham til et fosterhjem, hvor han strever litt med å finne sin plass. "Løvetannbarn" er Oscarnominert i klassen Beste animasjonsfilm.

The Boss Baby

Premiere: 7. april

Møt den usedvanlige nye lillebroren til Tim: en baby med stresskoffert, dress og både stemmen og oppførselen til en voksen mann.

Monster Trucks

Premiere: 28. april

En ung mekaniker oppdager et vennligsinnet monster på flukt fra myndighetene. Han skjuler monsteret i trucken sin, og dermed er en ekte monstertruck født.

Richard Storken

Premiere: 5. mai

Den lille spurven Richard vokser opp i en storkefamilie, og tror dermed at han er en stork. Når familien begynner å trekke til Afrika for vinteren må Richard bli igjen hjemme fordi han ikke kan fly så langt, men han gir seg ikke, og ved hjelp fra venner legger han etter.

Lærer Frosk

Premiere: 26. mai

Lærer Frans er en populær lærer på Arken barneskole. Men han er uvanlig, han kan nemlig bli forvandlet til en frosk. Og det skaper jo litt problemer, både for ham og omgivelsene.

Milo - Månens vokter

Premiere: 2. juni

Faunen Milo blir månens vokter, men havner i trøbbel når en ulykke truer både solens og månens eksistens. Sammen med en venn og solens vokter legger han ut på en spennende reise for å få både solen og månen tilbake.

Grusomme meg 3

Premiere: 30. juni

Det blir søskenrivaliseringen på høyt nivå år Grus bortkomne tvilling plutselig dukker opp.

Dette var barnefilmene med premiere til og med juni 2017. Videre utover året kan man blant annet glede seg til en egen film om emojier med "Emojimovie: Express Yourself" (premiere: 25. august), det blir gjensyn med populære karakterer i "Biler 3" (1. september), superpopulære Ninjago får sin egen film, med "Lego®Ninjago Filmen", vi får en gjeninnspilling av 1990-tallsklassikeren "Jumanji" og oppfølgeren "Paddington 2" kommer til jul.

Oversikt over alle filmer som får premiere på norske kinoer får du i kommerlista vår.