Hugh Grant dropper Harry Potter


Sjarmøren Hugh Grant forlater sin rolle i den neste Harry Potter-filmen. Han vil heller flørte med Sandra Bullock på kinolerretet.

Den vesle magikeren Harry Potter får ikke møte Hugh Grant i rollen som Professor Gilderoy Lockhart i "Harry Potter And The Chamber of Secrets". Eventyrfilmen, som er oppfølgeren til "Harry Potter og de vises stein", nedprioriteres av Grant. Den profilerte skuespilleren vil heller stille i en film med sukkersøte Sandra Bullock. Grant har ifølge britisk presse gjennomgått tre måneder med hår- og sminketester og bleket håret for rollen.

- Dessverre måtte Hugh takke nei til rollen. Han skal spille i en film med Sandra Bullock i februar, sier Grants agent Karin Smith til britiske Teletext.

"Harry Potter og de vises stein" får premiere i Norge 23. november. Daniel Radcliffe spiller hovedrollen i fantasifilmen. Han får kyndig hjelp fra blant annet John Cleese, som spiller spøkelset "nesten-hodeløse-Nick". Navn som Alan Rickman, Ian Hart, Richard Harris og Robbie Coltrane preger også rollelisten.

Filmen baseres på den første boken i serien, som handler om en foreldreløs gutt som søker seg til en drømmeverden der han blir lærling hos en trollmann. Bøkene om Harry Potter av forfatteren J.K. Rowling har solgt i rundt 40 millioner eksemplarer på verdensbasis. Rowling jobbet tidligere som lærer, men hevder seg for tiden som en av verdens mest kjente forfattere.

Se også:

For at siden skal fungere optimalt Må javascript være slått på.
Du kjører en svært gammel versjon av nettleseren. For at siden skal fungere optimalt bør du oppgradere til nyeste versjon.