Jennifer Aniston i Horrible Bosses

Aniston "elsker jenter"

– Jeg elsker jenter, sier Jennifer Aniston (42), som er mest opptatt av gutta i "Horrible Bosses".

I Seth Gordons komedie (norgespremiere fredag) spiller hun den tvilsomme tannlegen som gjør sexpresset hardt for sin mannlige assistent ( Charlie Day). Men under lanseringen i London tilbyr Aniston også en forklaring på hvorfor hun har så mange kvinnelige fans.

– De liker skoene mine, fleiper hun på skyhøye hæler.

– Nei, jeg vet ikke. Jeg digger jenter! Sånn, der fikk jeg sagt det. Jeg bare elsker dem.

Fra egen fantasi

Charlie Day og Jennifer Aniston i Horrible Bosses Selv om hun har beveget seg milevis fra dydsmønsteret Rachel Green, var ikke Aniston redd for å tøye strikken under opptak.

– Det var det artig, hvor langt vi gikk. Filmen som sådan gjør det. Det handler ikke om "ganske gufne" sjefer. De er virkelig grusomme.

– Du måtte la forfengeligheten fare?

– Det er veldig vulgært, så ja. Men det er noe av det morsomste med dette – det er så hinsides og grenseløst. Du måtte bare glemme alt og ikke bry deg om at du opptrer fullstendig usmakelig. Og det elsket jeg.

– Baserte du rollefiguren på noen bestemt?

– Nei, det var mer et spørsmål om å dykke ned i min egen skitne fantasi og se hva jeg kunne finne der.

Startet med teater

Horrible Bosses med Kevin Spacey og Jason Bateman En annen som bygger opp under tittelen " Horrible Bosses" med innsatsen sin, er Kevin Spacey, til daglig leder ved prestisjescenen The Old Vic. Aniston utelukker ikke at hun en gang vil medvirke i en av oppsetningene hans.

– Jeg startet jo med dårlig teater i New York, ting ingen husker lenger. Jeg elsker teater, og ville satt pris på å få være med igjen hvis det riktige prosjektet dukket opp.

Skjønt, først skal hun ha et avbrekk fra skuespillerkarrieren, uten at hun vil røpe hva hun har tenkt å bedrive.

– Hvorfor skal jeg fortelle deg det? Jeg skal bare ta en pause uten å vite hva som skjer, hvilket er det fine med det. Du vet, reise – leve litt.

Rachel gjelder ennå

– Hvordan ser du tilbake på tida i "Friends"?

– Jeg ser tilbake på den med glede. Det var kjempegøy, sier Aniston, som var en av 2000-tallets best betalte TV-stjerner.

– Det finnes folk der ute som stadig tiltaler meg som Rachel.

Film:

Profiler: