Oslo internasjonale filmfestival
rocker videre


Oslo internasjonale filmfestival 2007
 
Som alltid byr festivalen på en solid favn med rockumentarer og spillefilmer der musikk har en vesentlig rolle.

- Man kan kanskje kalle det en brun variant av Heftig & begeistret, ler Gunnar Knutsen, i et ikke helt alvorlig forsøk på å beskrive sin timelange dokumentar Folkefor – en brun film om Frank Znort Quartet.

Lørdag 17.11. hadde filmen sin verdenspremiere på Oslo internasjonale filmfestival, og for de som gikk glipp av den rocka gledessprederen da, så vises den igjen på Filmens hus fredag 23.11. klokken 21:30.

Når festivalsjef Tommy Lørdahl setter i gang sitt høstlige gilde er det ikke bare filmentusiaster, men også musikkinteresserte som bør kjenne sin besøkelsestid, for Oslo internasjonale festival byr alltid på en solid favn med rockumentarer og spillefilmer der musikk har en vesentlig rolle.

I år kan du foruten å stifte bekjentskap med det lite selvhøytidlige Oslo-bandet Frank Znort Quartet, få et alternativt portrett av Joy Division i Grant Gees dokumentar ved samme navn, eller møte en legendarisk amerikansk singer-songwriter i Scott Walker – 30th Century Man. I Love Hip-Hop in Marokko introduserer deg for en undergrunnsbevegelse på vei opp i lyset, mens Jimmy Rosenberg – the Father, the Son and the Talent er et nært og sårt portrett av en talentfull swinggitarists opp- og nedturer.

Under årets festival vises filmer på Eldorado kino, Filmens hus og Rockefeller fra 15. – 25. november, og du kan lese mer om programmet, filmene og festivalen på www.oslofilmfestival.com.

Ingvald Bergsagel
Redaktør
Tidsskriftet Film & Kino

 
 
Film & Kino Filmens Hus, Dronningensgate 16, Postboks 446 Sentrum, 0104 Oslo Tlf: 22 47 45 00 / Faks: 22 47 46 99