Marion Cotillard

Marion Cotillard
Født 30. september 1975 , Paris, Frankrike

Marion Cotillard startet sin skuespillerkarriere som liten jente i farens teaterstykker, og studerte senere drama ved Conservatoire d'Art Dramatique i Orléans.

Hun debuterte på lerretet i franske filmer, og fikk rollen som Édith Piaf i "La môme" i 2007. Cotillard vant en Oscar og en Golden Globe for Beste kvinnelige hovedrolle for filmen, og hun er den andre kvinnen i historien som har vunnet en Oscar for en rolle i et annet språk enn engelsk (den første var Sophia Loren for "To kvinner").

Etter rollen som Piaf har hun blant annet spilt i Hollywood-produksjonene "Public Enemies" (2009), "Nine" (2009), som hun ble Golden Globenominert for, og "Inception" (2010).

Men Cotillard spiller fortsatt i mindre kunstfilmer, som "Små hvite løgner" (2010), "Rust og bein" (2012, som hun ble Golden Globe-nominert for) og "To dager, en natt" (2014). For sistnevnte fikk hun en ny Oscar-nominasjon.

Siste kinofilmer:

Relaterte nyheter

Bilder

Filmografi

Laster...

Kommende filmer

Populære

Kinoaktuelle filmer

La La Land

LA LA LAND har allerede vunnet 7 Golden Globes, og er nominert til hele 14 Oscar!

T2 Trainspotting

Tyve år har gått, men mye er uendret. Møt igjen Renton, Sick Boy, Begbie, Spud og resten av Trainspotting-gjengen. Når de gjenforenes, starter festen på nytt - med alt det innebærer av gleder, sorg, hat, vennskap, sinne, selvdestruksjon og en god dose heroin.

Vaiana

Fra skaperne av Zootropolis og Frost