Marion Cotillard

Marion Cotillard
Født 30. september 1975 , Paris, Frankrike

Marion Cotillard startet sin skuespillerkarriere som liten jente i farens teaterstykker, og studerte senere drama ved Conservatoire d'Art Dramatique i Orléans.

Hun debuterte på lerretet i franske filmer, og fikk rollen som Édith Piaf i "La môme" i 2007. Cotillard vant en Oscar og en Golden Globe for Beste kvinnelige hovedrolle for filmen, og hun er den andre kvinnen i historien som har vunnet en Oscar for en rolle i et annet språk enn engelsk (den første var Sophia Loren for "To kvinner").

Etter rollen som Piaf har hun blant annet spilt i Hollywood-produksjonene "Public Enemies" (2009), "Nine" (2009), som hun ble Golden Globenominert for, og "Inception" (2010).

Men Cotillard spiller fortsatt i mindre kunstfilmer, som "Små hvite løgner" (2010), "Rust og bein" (2012, som hun ble Golden Globe-nominert for) og "To dager, en natt" (2014). For sistnevnte fikk hun en ny Oscar-nominasjon.

Siste kinofilmer:

Relaterte nyheter

Bilder

Filmografi

Laster...

Kommende filmer

Populære

Kinoaktuelle filmer

Kong: Skull Island

Kong: Skull Island forteller historien om en gruppe bestående av forskere, soldater og eventyrere som drar for å utforske en mystisk øy i Stillehavet, som ikke tidligere er kartlagt. Like farlig som den er vakker.

Life

Sci-fi-thriller med Ryan Reynolds og Jake Gyllenhaal