Marion Cotillard

Marion Cotillard
Født 30. september 1975 , Paris, Frankrike

Marion Cotillard startet sin skuespillerkarriere som liten jente i farens teaterstykker, og studerte senere drama ved Conservatoire d'Art Dramatique i Orléans.

Hun debuterte på lerretet i franske filmer, og fikk rollen som Édith Piaf i "La môme" i 2007. Cotillard vant en Oscar og en Golden Globe for Beste kvinnelige hovedrolle for filmen, og hun er den andre kvinnen i historien som har vunnet en Oscar for en rolle i et annet språk enn engelsk (den første var Sophia Loren for "To kvinner").

Etter rollen som Piaf har hun blant annet spilt i Hollywood-produksjonene "Public Enemies" (2009), "Nine" (2009), som hun ble Golden Globenominert for, og "Inception" (2010).

Men Cotillard spiller fortsatt i mindre kunstfilmer, som "Små hvite løgner" (2010), "Rust og bein" (2012, som hun ble Golden Globe-nominert for) og "To dager, en natt" (2014). For sistnevnte fikk hun en ny Oscar-nominasjon.

Siste kinofilmer:

Relaterte nyheter

Bilder

Filmografi

Laster...

Populære

Kinoaktuelle filmer

Dunkirk

Dunkirk starter da hundre tusenvis av allierte soldater fra Belgia, Storbritannia og Frankrike er omringet av tyske tropper. Fanget på strandet med ryggen til havet, står de ovenfor en umulig situasjon, mens fienden nærmer seg.

Ingenting å vise