Clint Eastwood

Clint Eastwood på Tribeca-festivalen i 2013
Født 31. mai 1930 , San Francisco, California, USA
Fødenavn: Clinton Eastwood Jr.

Med en karriere som strekker seg over et halvt århundre innen alt fra TV til blockbuster-filmer og utallige priser, har Clint Eastwood etablert seg som en av de største og mest respekterte skuespillere og regissører verden har sett.

Eastwood etablerte seg som skuespiller med Sergio Leones westernfilmer "For en neve dollar" (1964), "For noen få dollar mer" (1965) og "Den gode, den onde og den grusomme" (1966). I 1971 regisserte Eastwood sin første film, nemlig den Golden Globenominerte thrilleren "Play Misty for Me". Samme år fikk han rollen som den hardføre politimannen Harry i klassikeren "Dirty Harry", og i 1979 spilte han Frank Morris i "Fangen fra Alcatraz". I 1992 ble Eastwood nominert til én Oscar og vant to for sitt skuespill i og regi av westernfilmen "Nådeløse menn", og i 1995 regisserte og spilte han i Oscarnominerte "Broene i Madison County".

Selv med alle disse filmene på samvittigheten mener mange allikevel at dramafilmen "Million Dollar Baby" (2004) er Eastwoods beste verk. Filmen ble Oscarnominert til beste klipp, beste manus og beste hovedrolle (Eastwood), og vant beste regi (Eastwood), beste film, beste hovedrolle (Hilary Swank) og beste birolle (Morgan Freeman).

I 2015 ble han Oscar-nominert på ny for produsentrollen til "American Sniper".

"My father used to say to me, '"Show 'em what you can do, and don't worry about what you're gonna get. Say you'll work for free and make yourself invaluable'."

Siste kinofilmer:

Relaterte nyheter

Bilder

Filmografi

Laster...

Kommende filmer

Populære

Kinoaktuelle filmer

Istid: På Kollisjonskurs

Scrats episke jakt på eikenøtta slynger ham rett ut i verdensrommet og der steller han selvfølgelig i stand katastrofe på katastrofe som snart truer livet til alle vennene våre i Istid-verdenen.
For å redde seg må Sid, Manny, Diego og resten av flokken forlate hjemmet sitt og legge ut på en eventyrlig reise. På veien treffer de mange fargerike personligheter og havner så klart i mange komiske situasjoner.

Istid: På kollisjonskurs har premiere 15. juli og i hovedrollene møter vi nok en gang Dagfinn Lyngbø, Otto Jespersen, Sven Nordin og Linn Skåber.

The Legend of Tarzan

Det har gått mange år siden mannen som var kjent som Tarzan reiste fra jungelen for å leve livet i London som John Clayton III sammen med sin kone Jane.

Bad Moms

En kvinne med tilsynelatende et perfekt liv - flott mann, flinke barn, fint hus, godt utseende og en god karrière. Men hun er overarbeidet, overengasjert og utslitt på randen til sammenbrudd.