Liam Neeson

Liam Neeson
Født 7. juni 1952 , Ballymena, Nord-Irland
Fødenavn: William John Neeson

Den 193 cm høye nord-iren William John Neeson startet sin innholdsrike skuespillerkarriere i TV-serien "Play for Today" i 1978. Etter å ha studert ferdig i Belfast bodde han noen år i Dublin før ferden brakte ham videre til USA, hvor han har bodd siden.

Mest kjent er han muligens for rollen som Oskar Schindler i den kritikerroste "Schindlers liste" (1993), som han ble Oscarnominert for, og som Jedi-ridderen Qui-Gon Jinn i "Star Wars Episode I: The Phantom Menace". Han var også tiltenkt rollen som Force Ghost i den påfølgende Star Wars-filmen, men måtte avlyse etter å ha blitt nokså mørbanket etter en motorsykkelulykke i Connecticut. Men dette stoppet absolutt ikke karrieren hans, som siden den gang har omfattet roller i kassasuksesser som Batman Begins, Gangs of New York, Clash of the Titans, The A-Team og Taken-filmene.

Siste kinofilmer:

Relaterte nyheter

Bilder

Filmografi

Laster...

Populære

Kinoaktuelle filmer

Dunkirk

Dunkirk starter da hundre tusenvis av allierte soldater fra Belgia, Storbritannia og Frankrike er omringet av tyske tropper. Fanget på strandet med ryggen til havet, står de ovenfor en umulig situasjon, mens fienden nærmer seg.

Ingenting å vise