Liam Neeson

Liam Neeson
Født 7. juni 1952 , Ballymena, Nord-Irland
Fødenavn: William John Neeson

Den 193 cm høye nord-iren William John Neeson startet sin innholdsrike skuespillerkarriere i TV-serien "Play for Today" i 1978. Etter å ha studert ferdig i Belfast bodde han noen år i Dublin før ferden brakte ham videre til USA, hvor han har bodd siden.

Mest kjent er han muligens for rollen som Oskar Schindler i den kritikerroste "Schindlers liste" (1993), som han ble Oscarnominert for, og som Jedi-ridderen Qui-Gon Jinn i "Star Wars Episode I: The Phantom Menace". Han var også tiltenkt rollen som Force Ghost i den påfølgende Star Wars-filmen, men måtte avlyse etter å ha blitt nokså mørbanket etter en motorsykkelulykke i Connecticut. Men dette stoppet absolutt ikke karrieren hans, som siden den gang har omfattet roller i kassasuksesser som Batman Begins, Gangs of New York, Clash of the Titans, The A-Team og Taken-filmene.

Siste kinofilmer:

Relaterte nyheter

Bilder

Filmografi

Laster...

Kommende filmer

Populære

Kinoaktuelle filmer

Bamse og heksens datter

Krøsus Sork finner gull i bevernes dam. For å rive dammen og få gullet for seg selv lurer han heksens datter Lova til å trylle bort Bamse. Når Bamse er borte er det opp til alle barn å stoppe Krøsus - men for å klare det må alle legge fra seg sine uenigheter og jobbe sammen..