Casey Affleck

Casey Affleck
Født 12. august 1975 , Falmouth, Massachusetts, USA
Fødenavn: Caleb Casey Affleck

Lillebroren til Ben Affleck har vært aktiv på lerretet siden 1990-tallet. Han første store film var Oscarvinneren "Den enestående Will Hunting" fra 1997, der Ben Affleck både var manusforfatter og skuespiller. Brødrene spilte også mot hverandre i komidramaet "200 sigaretter" i 1999.

Casey har hatt en mindre rolle som Virgil Malloy i alle "Ocean"-filmene. I 2007 spilte Casey mot "Oceans"-motspiller Brad Pitt i "Mordet på Jesse James av den feige Robert Ford", noe som ga ham en Oscar- og Golden Globenominasjon. Samme år spilte han også hovedrollen i krimdramaet "Gone Baby Gone", som er regissert av broren.

Men det er ikke bare Ben som befinner seg bak kameraet: I 2010 regisserte Casey den omdiskuterte mockumentarien "I'm Still here" med Joaquin Phoenix i hovedrollen. Filmen vant Biografilm Award i Venezia 2010. I 2017 vant Casey Oscar i kategorien beste mannlige hovedrolle, for sin innsats i kritikerroste "Manchester by the Sea".

Siste kinofilmer:

Relaterte nyheter

Bilder

Filmografi

Laster...

Kommende filmer

Populære

Kinoaktuelle filmer

Kong: Skull Island

Kong: Skull Island forteller historien om en gruppe bestående av forskere, soldater og eventyrere som drar for å utforske en mystisk øy i Stillehavet, som ikke tidligere er kartlagt. Like farlig som den er vakker.

Life

Sci-fi-thriller med Ryan Reynolds og Jake Gyllenhaal