Timothy Dalton

Timothy Dalton som James Bond
Født 21. mars 1944 , Colwyn Bay, Wales
Fødenavn: Timothy Peter Dalton

Walisiske Timothy Dalton fikk en klassisk skuespillerutdanning ved The Royal Academy of Dramatic Art (RADA) og startet karrieren på teaterscenen. Han ble allerede i 1969 kalt inn til audition som James Bond, men følte han var for ung for rollen som Agent 007.

Når Roger Moore vurderte å forlate Bond-skuten ble Dalton igjen kontaktet, men fulle planer stod i veien for hans inntreden som James Bond. Rollen ble tilbudt til Pierce Brosnan, men han kom i siste øyeblikk ikke ut av kontrakten til TV-serien "Remington Steele" (1982-1987) og nå var det en åpning i Timothy Daltons tettpakkede kalender.

"I skuddlinjen" kom i 1987 og gjorde det godt på kino, og det samme kan til en viss grad sies om "Licence to Kill" (1989). Dalton hadde i utgangspunktet en trefilmskontrakt, men juridiske vanskeligheter satte en stopper for neste planlagte film. I 1994 meldte Dalton at han ikke ville fortsette som Bond, og stafettpinnen gikk tilbake til Brosnan.

Etter James Bond har Timothy Dalton fortsatt karrieren innen teater, TV og spillefilmer. Mest kjent er kanskje rollene hans i "The Rocketeer" (1991), TV-serien "Scarlett" (1994), "Hot Fuzz" (2007) og TV-serien "Chuck" (2010-2011).

Siste kinofilmer:

Relaterte nyheter

Bilder

Filmografi

Laster...

Andre profiler

Populære

Norske profiler

Thea Sofie Loch Næss

Thea Sofie Loch Næss er født i Kristiansand, men har bodd i Oslo siden hun var tre år. Hun har drevet…

Mohammed Alghoul

Mohammed Alghoul har bodd i Norge siden han var ti år. Uten tidligere skuespillererfaring fikk han …

Samakab Omar

Samakab Omar startet med nysikrus da han var elleve, noe som senere førte til opptredener på NRK og…

For at siden skal fungere optimalt Må javascript være slått på.
Du kjører en svært gammel versjon av nettleseren. For at siden skal fungere optimalt bør du oppgradere til nyeste versjon.