Timothy Dalton

Timothy Dalton som James Bond
Født 21. mars 1944 , Colwyn Bay, Wales
Fødenavn: Timothy Peter Dalton

Walisiske Timothy Dalton fikk en klassisk skuespillerutdanning ved The Royal Academy of Dramatic Art (RADA) og startet karrieren på teaterscenen. Han ble allerede i 1969 kalt inn til audition som James Bond, men følte han var for ung for rollen som Agent 007.

Når Roger Moore vurderte å forlate Bond-skuten ble Dalton igjen kontaktet, men fulle planer stod i veien for hans inntreden som James Bond. Rollen ble tilbudt til Pierce Brosnan, men han kom i siste øyeblikk ikke ut av kontrakten til TV-serien "Remington Steele" (1982-1987) og nå var det en åpning i Timothy Daltons tettpakkede kalender.

"I skuddlinjen" kom i 1987 og gjorde det godt på kino, og det samme kan til en viss grad sies om "Licence to Kill" (1989). Dalton hadde i utgangspunktet en trefilmskontrakt, men juridiske vanskeligheter satte en stopper for neste planlagte film. I 1994 meldte Dalton at han ikke ville fortsette som Bond, og stafettpinnen gikk tilbake til Brosnan.

Etter James Bond har Timothy Dalton fortsatt karrieren innen teater, TV og spillefilmer. Mest kjent er kanskje rollene hans i "The Rocketeer" (1991), TV-serien "Scarlett" (1994), "Hot Fuzz" (2007) og TV-serien "Chuck" (2010-2011).

Siste kinofilmer:

Relaterte nyheter

Bilder

Filmografi

Laster...

Kommende filmer

Populære

Kinoaktuelle filmer

Istid: På Kollisjonskurs

Scrats episke jakt på eikenøtta slynger ham rett ut i verdensrommet og der steller han selvfølgelig i stand katastrofe på katastrofe som snart truer livet til alle vennene våre i Istid-verdenen.
For å redde seg må Sid, Manny, Diego og resten av flokken forlate hjemmet sitt og legge ut på en eventyrlig reise. På veien treffer de mange fargerike personligheter og havner så klart i mange komiske situasjoner.

Istid: På kollisjonskurs har premiere 15. juli og i hovedrollene møter vi nok en gang Dagfinn Lyngbø, Otto Jespersen, Sven Nordin og Linn Skåber.

The Legend of Tarzan

Det har gått mange år siden mannen som var kjent som Tarzan reiste fra jungelen for å leve livet i London som John Clayton III sammen med sin kone Jane.