Forest Whitaker

Forest Whitaker
Født 16. juli 1961 , Longview, Texas, USA

Forest Whitaker hadde opprinnelig ikke tenkt å bli skuespiller, det var sanger han skulle bli. Via et fotballstipend begynte han på universitetet i California, hvor han studerte musikk og etterhvert også mottok musikkstipend. Senere ble han belønnet med nok et stipend, denne gangen et dramastipend som ble utdelt av skuespillveteranen Sir John Gielgud, da han begynte å studere drama på Berkley-universitetet.

Whitaker gjorde sin filmdebut som 21-åring i "Fast Times at Ridgemont High", hvor han spilte fotballspiller. Siden det har han spilt i en rekke filmer, både store Hollywoodproduksjoner og smalere independentfilm, og hatt gjesteroller i blant annet "Akutten". I tillegg har han siden 90-tallet vært aktiv bak kamera, både som produsent og regissør. I 2007 vant han Oscar for sin rolletolkning av Idi Amin i "The Last King of Scotland".

Siste kinofilmer:

Relaterte nyheter

Bilder

Filmografi

Laster...

Kommende filmer

Populære

Kinoaktuelle filmer

La La Land

LA LA LAND har allerede vunnet 7 Golden Globes, og er nominert til hele 14 Oscar!

T2 Trainspotting

Tyve år har gått, men mye er uendret. Møt igjen Renton, Sick Boy, Begbie, Spud og resten av Trainspotting-gjengen. Når de gjenforenes, starter festen på nytt - med alt det innebærer av gleder, sorg, hat, vennskap, sinne, selvdestruksjon og en god dose heroin.

Vaiana

Fra skaperne av Zootropolis og Frost