Jennifer Lawrence

Jennifer Lawrence på premiere for X-Men: Days of Future Past
Født 15. august 1990 , Louisville, Kentucky, USA
Fødenavn: Jennifer Shrader Lawrence

Jennifer Lawrence  ble oppdaget på en audition i New York da hun var 14 år gammel. Agentene ble svært imponert over henne og overbeviste Jennifers mor om å la henne tilbringe sommeren i New York. Den sommeren var hun blant annet med i reklamer på MTV og spilte en rolle i filmen "The Devil You Know" (som først ble sluppet i 2012).

Etter dette ble Jennifer og hennes familie nødt til å flytte til Los Angeles grunnet hennes karriere. Her spilte hun i TBS-serien "The Bill Engvall Show" og filmer som "The Poker House" og "The Burning Plain".

Lawrence ble Oscar-nominert for hovedrollen i "The Winter's Bone" (2010), og har siden oppnådd stjernestatus som Katniss Everdeen i filmserien "The Hunger Games". Hun spiller også den unge Mystique i de nye X-Men-filmene.

Hun ble Oscar-nominert på nytt i 2013 for hovedrollen i David O. Russells "Silver Linings Playbook", og hun var så heldig å kunne ta med seg statuetten hjem. Året etter ble hun nominert på ny, for birollen i O. Russels "American Hustle".

Siste kinofilmer:

Relaterte nyheter

Bilder

Filmografi

Laster...

Populære

Kinoaktuelle filmer

Dunkirk

Dunkirk starter da hundre tusenvis av allierte soldater fra Belgia, Storbritannia og Frankrike er omringet av tyske tropper. Fanget på strandet med ryggen til havet, står de ovenfor en umulig situasjon, mens fienden nærmer seg.

Ingenting å vise