Donald Sutherland

Donald Sutherland
Født 17. juli 1935 , Saint John, New Brunswick, Canada
Fødenavn: Donald McNichol Sutherland

Donald McNichol Sutherland gikk ut av University of Toronto med en grad i drama, og startet sin skuespillerkarriere med roller i småfilmer og TV-serier.

Sutherland fikk sitt gjennombrudd i den Oscar-vinnende krigsfilmen "12 fortapte menn" (1967), noe som førte videre til hovedrollen i den Oscar-vinnende krigskomedien "MASH" (1970). Sutherland ble nominert til Golden Globe for rollen, og spilte samme år i "Kelly's Heroes" sammen med Clint Eastwood.

Han spilte videre i enn rekke filmer på 1970-tallet, før han tok den klassiske rollen som Calvin i Robert Redfords "Ordinary People" (1980).

På 2000-tallet har Sutherland hatt roller i en rekke store filmer, som "Cold Mountain" (2003), "The Italian Job" (2003) og "Dirty Sexy Money" (2007). Sutherland spiller President Snow i "The Hunger Games"-filmene.

Sutherland har vunnet to Golden Globes, og blitt nominert til ytterligere seks. Han har også vunnet én Emmy og blitt nominert til en annen.

Han er for øvrig faren til skuespiller Kiefer Sutherland.

Siste kinofilmer:

Relaterte nyheter

Bilder

Filmografi

Laster...

Populære

Kinoaktuelle filmer

Dunkirk

Dunkirk starter da hundre tusenvis av allierte soldater fra Belgia, Storbritannia og Frankrike er omringet av tyske tropper. Fanget på strandet med ryggen til havet, står de ovenfor en umulig situasjon, mens fienden nærmer seg.

Ingenting å vise