Filmweb
 
 

Nye filmstudieark

Your Name

Your Name

Klassetrinn: 8. - 9. trinn, 10. trinn
Fag: Norsk, Naturfag, Samfunnsfag, Kunst og håndverk, KRLE-faget
Tema: Eventyr/fantasy/mytologi, Filosofi, Identitet og kjønn, Samfunn og individ, Kunst

Mitsuha er en jente som bor på landsbygda, Taki er en gutt som bor i Tokyo. En dag begynner de å bytte identitet når de sovner: Hennes sjel tar plass i hans kropp og hans i hennes. Er båndet mellom dem sterkt nok til å føre dem sammen, og kan de sammen forhindre katastrofen som...


 
 
 
Prinsesse Mononoke

Prinsesse Mononoke

Klassetrinn: 5. - 7. trinn, 8. - 9. trinn, 10. trinn
Fag: Norsk, Samfunnsfag, Naturfag, KRLE-faget, Kunst og håndverk
Tema: Eventyr/fantasy/mytologi, Filosofi og etikk, Kunst, Miljøvern og naturvitenskap

Prinsesse Mononoke er en spennende, voldsom og forrykende animasjonsfilm i eventyr- og actionsjangeren. Den foregår i en mytisk fortid i Japan, der mennesker lever side om side med guder i skikkelse av store, talende dyr.


 
 
 
I Am Not Your Negro

I Am Not Your Negro

Klassetrinn: 8. - 9. trinn, 10. trinn, Videregående
Fag: Engelsk, Norsk, Historie, Mediefag, Samfunnsfag, KRLE-faget
Tema: Historie, Filosofi og etikk, Individ/gruppe, Konflikt/krig og menneskerettigheter, Kulturmøter/-konflikter, Litteratur på film, Politikk og samfunn, Språk og uttrykksmåter

I Am Not Your Negro er et kraftfullt og oppsiktsvekkende essay over afroamerikaneres virkelighet, og tematikken er stadig brennende aktuell. Filmen omhandler og referer til mange viktige hendelser og mennesker fra amerikansk borgerrettshistorie.


 
 
 
Lærer Frosk

Lærer Frosk

Klassetrinn: 1. - 4. trinn, 5. - 7. trinn
Fag: Norsk, Samfunnsfag, KRLE-faget, Naturfag
Tema: Eventyr/fantasy, Filosofi og etikk, Miljøvern og naturvitenskap, Oppvekst/familie, Vennskap/respekt

Lærer Frosk handler om den selvstendige åtteåringen Lisa. Hun holder orden på moren, som er en travel og stresset veterinær. Lisa trives på skolen, spesielt på grunn av den morsomme læreren Frans. Men det viser seg at Frans har en stor hemmelighet.


 
 
 
Milo- månens vokter

Milo – Månens vokter

Klassetrinn: 1. - 4. trinn, 5. - 7. trinn
Fag: Norsk, Samfunnsfag, KRLE-faget, Naturfag, Kunst og håndverk
Tema: Eventyr/fantasy, Filosofi og etikk, Individ/gruppe, Kunst, Mijøvern og naturvitenskap, Oppvekst/familie, Vennskap/respekt

I en magisk verden blir Milo, en rampete faun, valgt som vokter av månen. Men på hans aller første dag som vokter klarer han å miste den. En underjordisk demon utnytter seg av Milos katastrofale start som vokter, og stjeler solen.


 
 
 
 

Pedagogiske opplegg

Filmstudieark er pedagogiske opplegg til filmer som er aktuelle å bruke i undervisningen og som skolekino. Det blir laget ark til forskjellige klassetrinn, inkludert barnehager og videregående skoler. Undervisningsmaterialet gir informasjon om selve filmen, tematisk bakgrunnsmateriale og forslag til spørsmål og arbeidsoppgaver. I basen kan du søke på filmtitler, klassetrinn, fag og tema for å få forslag på filmer som passer ditt behov.

 
 
 

Studieopplegg for tv

Film & Kino har lansert "Sex, vold og kvalitetsdrama på tv ". Dette er et nytt og omfattende webbasert studieopplegg for tv-serier. Studieopplegget tar for seg historien om hvordan såpeopera ble forvandlet til ”kvalitets-tv” samt analyser av fire tv-dramaer fra 2000-tallet. Klikk her.

 
 
 

Tegneserie med oppgaver til "He Named Me Malala"

Klikk på bildet for å se tegneserien som er tilknyttet filmstudiearket for "He Named Me Malala"

 

Klikk for å forstørre
 
 
 

Hamsun på film

Filmstudieheftet "Hamsun på film" kan lastes ned her.

 
 
 

Skolekinonytt

Nyhetsbrevet gir deg oppdaterte filmnyheter som er relevant for skoleverket.

Klikk her for å gå til nyhetsbrevet.

 
 
 
 
 
 
Film & Kino Filmens Hus, Dronningens gate 16, Postboks 446 Sentrum, 0104 Oslo. Tlf: 22 47 45 00 / Faks: 22 47 46 99. Webredaktør: Birgitte Langballe