HELT PLUTSELIG

AV DIEGO LERMAN | 07.11.2003

Mao og Lenin, to bråkjekke jenter fra Buenos Aires, gjør kur til Marcia, den litt ufikse dama fra undertøysbutikken.

Marcias kjedelige liv snus på hodet den dagen hun støter på Mao og Lenin, to tøffe jenter med skarpe kanter, lesbiske tendenser og få hemninger. Mao forsøker å sjekke opp Marcia, som avviser henne og dermed får kniven på strupen, bokstavelig talt.

I en stjålet bil bærer det av gårde, først til havet og deretter til byen Rosario, der Lenins gamle tante bor. Her slår de tre seg ned for et par dager, fulle av uoppgjorte følelser for hverandre og seg selv. Filmen begynner som en road movie i svart/hvitt, men utvikler seg snart til å bli en nærgående, underfundig og velspilt historie om et knippe sære, men likevel sjarmerende sjeler.

Kritikerprisen, Wien filmfestival:
"For a plot-twisting riot-girls road movie announcing the strength of an Argentinean New-New-Wave."

OM REGISSØREN
Diegeo Lerman er født i Argentinas hovedstad Buenos Aires 24. mars 1976, samme dag som militærjuntaen grep makten i landet. Han har universitets- og dramastudier bak seg, og har også gått på filmskole på Cuba. Hans karriere startet med fem kortfilmer, hvorav den siste, La Prueba ("Beviset") gikk sin seiersgang på en rekke festivaler. Helt plutselig er Diego Lermans første spillefilm. Ved hjelp av Cannes filmfestivals Cinefondation er han nå i gang med ny film, med arbeidstittel Residence.

"Jeg er blant dem som synes at hvis folk forlater en film helt like som da de kom, da var det ikke verdt det."
Diego Lerman


Arthaus` DVD-utgivelse er utgått/out of print.

Ingen trailer tilgjengelig