PSYKOLOGISK FILMSALONG: MID90S MED PEDER KJØS OG TONJE THOMPSON

Torsdag 2. mai kl. 18.00 er det duket for en Psykologisk filmsalong på Vega Scene. Filmen er mid90s, og etterpå blir det samtale mellom Tonje Moe Thompson og Peder Kjøs.

Kjøp billetter her.

Følg arrangementet på facebook.

Tonje Moe Thompson er psykolog og daglig leder ved IPR Oslo. Hun er opptatt av hvordan vi kan bruke litteratur og film til å belyse psykologiske fenomener, og har jobbet med karakterutvikling i film og teater der hun hjelper skuespillere å komme under huden på karakterene.

Peder Kjøs er en kjent personlighet gjennom sin rolle i NRK-serien Jeg mot meg og NRK Radio-podcasten Hos Peder. Med over 20 års klinisk erfaring har han også gitt ut flere bøker om psykologi, den nyeste med tittelen "Angst", en essaysamling med utgangspunkt i forskning, filosofi, kunst, litteratur og egne erfaringer.

Mid90s er den kritikerroste regidebuten til Jonah Hill, en oppvekstskildring om Stevie på 13 år, en sommer på midten av 90-tallet. Dette er en film om å finne seg selv, om å være brødre, om vennskap og skating. Filmen ble rangert som en av «National Board of Review: Top Ten Independent Films» i 2018.

Filmen har fått strålende kritikker. NRK P3 triller terningkast 5, og skriver blant annet:

«Mid90s» er en imponerende god film fra Jonah Hill, som selv har utpekt «Kids» av Larry Clark og «This Is England» av Shane Meadows som store inspirasjonskilder. Hans egen film kan også til en viss grad sammenlignes med Andrea Arnolds «American Honey», både teknisk og tematisk. Hill skildrer morsomt, rørende og innsiktsfullt noen tidløse ungdomsritualer i et tiår som på avstand virker mye viktigere og kulere enn da det faktisk foregikk.

Arrangementet er et samarbeid mellom Psykologisk salong, arthaus og Vega scene.