ARTPOD: PSYKOLOGISK FILMSALONG // MID90S // PEDER KJØS & TONJE MOE THOMPSON

Gikk du glipp av Psykologisk filmsalong med Tonje Moe Thompson og Peder Kjøs om mid90s? Fortvil ikke: Du høre samtalen her i vår splitter nye ArtPod.

Tonje Moe Thompson er psykolog og daglig leder ved IPR Oslo. Hun er opptatt av hvordan vi kan bruke litteratur og film til å belyse psykologiske fenomener, og har jobbet med karakterutvikling i film og teater der hun hjelper skuespillere å komme under huden på karakterene.

Peder Kjøs er en kjent personlighet gjennom sin rolle i NRK-serien Jeg mot meg og NRK Radio-podcasten Hos Peder. Med over 20 års klinisk erfaring har han også gitt ut flere bøker om psykologi, den nyeste med tittelen "Angst", en essaysamling med utgangspunkt i forskning, filosofi, kunst, litteratur og egne erfaringer.

Mid90s er den kritikerroste regidebuten til Jonah Hill, en oppvekstskildring om Stevie på 13 år, en sommer på midten av 90-tallet. Dette er en film om å finne seg selv, om å være brødre, om vennskap og skating. Filmen ble rangert som en av «National Board of Review: Top Ten Independent Films» i 2018.

Psykologisk filmsalong er et samarbeid mellom Psykologisk salong og Arthaus.

undefined