ARTHAUS DISTRIBUERER AMAZING GRACE

Arthaus har sikret rettighetene til den kritikerroste konsertfilmen Amazing Grace, med soul-dronningen Aretha Franklin. Den får norgespremiere 16. august.

Amazing Grace er Sydney Pollacks enestående dokumentasjon av live-innspillingen av Aretha Franklins bestselgende gospel-plate fra 1972, i New Temple Missionary Baptist Church i Los Angeles. Den planlagte dokumentaren ble aldri ferdigstilt – og nå, nesten 50 år senere, gjøres det unike historiske materiellet endelig tilgjengelig for publikum.

Amazing Grace er en fantastisk gave til alle musikkinteresserte. Aretha Franklin leverer en skjellsettende konsert som formidler musikkens unike kraft til å bevege og berøre. Å se den på det store lerretet er en stor opplevelse.

Filmens produsent Alan Elliott uttalte følgende til IndieWire at filmen ble vist til Aretha Franklins familie etter hennes bortgang i fjor: «Familien elsket den. De lo og gråt og sang. Det var et emosjonelt øyeblikk». Familien Franklins kjærlighet for filmen har gjort at den nå lanseres på kinoer over hele verden.