DAG JOHAN HAUGERUD MED VERDENSPREMIERE PÅ BARN I VENEZIA

Som vi har gledet oss til å fortelle dere dette: Dag Johan Haugeruds nye spillefilm Barn vil få sin verdenspremiere i konkurransen på Venice Days. Det er første gang på over 10 år at en norsk film er representert i Venezia, som går av stabelen fra 28. august til 7. september.

Barn er et varmt og gripende drama, skrevet og regissert av Dag Johan Haugerud, som også laget den kritikerroste spillefilmen Som du ser meg. I filmen møter vi et stjernelag av norske skuespillere, med Henriette Steenstrup, Thorbjørn Harr, Jan Gunnar Røise, Andrea Bræin Hovig, Hans Olav Brenner og Anne Marit Jacobsen i spissen. Dette er Haugeruds andre spillefilm, og er spilt inn på Haugerud i Oslo.

Barn handler om hva barn betyr for samfunnet dag: Hva det vil si å ha, og å være barn. Og i forlengelsen av det - hva det vil si å være voksen. – Barn er blitt en fantastisk film som snakker klokt og underholdende om å forsøke å være et anstendig menneske i en vanskelig situasjon, sier produsent Yngve Sæther i Motlys. - Jeg er veldig stolt av en dypt humanistisk film som med et skarpt og varmt blikk skildrer utfordringene med å leve i en polarisert samtid. Vi er derfor superglade for at den prestisjetunge filmfestivalen i Venezia anerkjenner disse kvalitetene, og gleder oss stort til å ha internasjonal premiere i Venezia en uke før den norske premieren 13. september.

– I saw it at 7 am and I consider it a real masterpiece, skrev festivalsjef Giorgio Gosetti, da han sendte invitasjonen til Barn. Venice Days ble etablert i 2004 etter samme mønster som Directors’ Fortnight i Cannes, og finner sted parallelt med Venezia Film Festival. Kun 11 spillefilmer blir invitert hvert år, og festivalen er anerkjent for den gode kvaliteten på programmet. Barn vil konkurrere om hovedprisen er på euro 20.000, i tillegg til en publikumspris og «Label Europa Cinemas», til beste samproduserte europeiske film.

Barn har norsk kinopremiere 13. september, og distribueres av Arthaus. Filmen er produsert av Motlys, i co-produksjon med svenske Plattform Produktion. Filmen har mottatt 13 millioner i produksjonstilskudd fra Norsk filminstitutt. Internasjonal salgsagent er det tyske selskapet Picture Tree International.