DAG JOHAN HAUGERUD TILDELES SØLVKLUMPEN

Barn av Dag Johan Haugerud ble tildelt Sølvklumpen for årets norske kinofilm av Norske kinosjefers forbund, under en visning av filmen på Vika kino i Oslo i kveld.

«Barn har med et stjernelag av norske skuespillere, og er et varmt, gripende drama, hvor både det og være voksen og barn i dagens samfunn blir beskrevet på en helt unik måte» heter det i juryens uttalelse.

Med dette har Barn, produsert av Yngve Sæther for Motlys, tatt med seg det meste av norske priser siden filmen i fjor høst hadde sin internasjonale premiere på filmfestivalen i Venezia. Den vant den internasjonale filmkritikerprisen og Human Value-prisen på filmfestivalen i Thessaloniki og vant Dragon Award både for beste nordiske film og beste skuespiller (Henriette Steenstrup) under filmfestivalen i Göteborg.

Her hjemme vant Barn først fire Kanon-priser under Kosmorama, for deretter å vinne historiske ni Amanda-priser i Haugesund, før den i forrige uke gikk hen og vant Filmkritikerprisen – og nå altså Sølvklumpen. Filmen er også Norges kandidat til Nordisk Råds Filmpris som deles ut i oktober.

Sølvklumpen har blitt delt ut av Norske kinosjefers forbund siden 1958.