NINJABABY TIL BERLINALE OG SXSW

Etter å ha åpnet og vunnet publikumsprisen på Tromsø internasjonale filmfestival, og tidligere denne uken blitt tatt ut til årets utgave av Berlin internasjonale filmfestival, er vi nå særs stolte av å kunne annonsere enda en stor festivalnyhet for Yngvild Sve Flikkes herlige drama-komedie Ninjababy: Filmen er tatt ut til Global Selection på SXSW Film Festival 2021. Festivalen går av stabelen fra 16. til 20. mars i digital utgave, og blir dermed den nordamerikanske premieren for filmen.

Ninjababy vil presenteres til den internasjonale filmbransjen og akkreditert presse på European Film Market, EFM, fra 1. til 5. mars. Der vil også en internasjonal jury se filmene og annonsere prisvinnerne. Etter Berlin går turen videre til SXSW (South by Southwest) er kjent for å plukke ut innovative, kule og mangfoldige filmer som utfordrer det normative og forutinntatte. Uttaket bekrefter filmens brede appell.

Produsent Yngve Sæther sier i sin uttalelse: – Med kombinasjonen åpningsfilm i Tromsø, Berlin og SXSW, kunne ikke Ninjababy fått en bedre start på sitt møte med publikum både her hjemme og ute. Da jeg for et par måneder siden fikk den første entusiastiske telefonen fra programsjefen for SXSW, og hun sa Ninjababy var den perfekte SXSW-filmen, og trakk fram filmens appell til alle aldre og kjønn i programkomiteen, samtidig som de opplevde at filmen var veldig tilgjengelig på en nærmest amerikansk måte, skjønte jeg at Ninjababy kanskje kunne få et bra internasjonalt liv. Håpet er at SXSW skal åpne opp for et amerikansk marked for Ninjababy, jeg føler den hører hjemme der.

Yngvild Sve Flikke er også veldig glad for at filmen nå er tatt ut til Berlinale og til SXSW: – Som filmskaper er det stort å få vise film på en så viktig festival som Berlin, og jeg tror Ninjababy er perfekt for SXSW-publikummet. Jeg har aldri vært der, men har følelsen av at festivalen deler filmens attityd. Jeg håper amerikanerne får seg en god latter og at filmen skaper nødvendige diskusjoner om det å bli voksen, ansvar og kjønnsroller. De har jo ikke kommet så langt som oss når det gjelder likestilling og handlingsrom for kvinner. Jeg håper filmen kan sette i gang nødvendige diskusjoner rundt forventninger til voksenlivet, ansvar og handlingsrom for unge kvinner, og ikke minst at publikum får seg en god latter på kjøpet.

undefined

Johan Fasting (Heimebane 2018-2019) har skrevet manuset til Ninjababy, som er basert på Inga Sætres prisvinnende tegneserieroman Fallteknikk. Sætre har også gjort animasjonene i Ninjababy. Filmen er produsert av Yngve Sæther for Motlys, og foran kamera er en spennende cast ledet an av stjerneskuddet Kristine Kujath Thorp, Tora Dietrichson, Nader Khademi og Arthur Berning.

undefined

Ninjababy handler om 23 år gamle Rakel, som først når hun er seks måneder på vei oppdager at hun ble gravid etter en lite romantisk one-night-stand. Rakel har aldri ønsket å bli mor, og reagerer med fornektelse, sinne og frustrasjon. Hun føler barnet i magen har lurt henne: – Den er en fucking jævla sneaky ninjababy!

Ninjababy er en rørende og morsom film om det å bli voksen, og det paradoksale i hvor uforberedt man kan være på å oppleve noe så naturlig som å bli gravid midt i sin mest fertile alder. Ninjababy var åpningsfilm på den 31. utgaven av Tromsø Internasjonale Filmfestival hvor den også vant Publikumsprisen. Norgespremiere 26. februar – på åpne kinoer over hele landet.