TO NYE FILMER TIL ARTHAUS FRA BERLINALE

Det er med stolthet vi kan offentliggjøre at vi har sikret norsk distribusjon av to av våre favoritter fra årets filmfestival i Berlin, begge fra kvinnelige regissører: Den forfriskende romantiske komedien I’m Your Man av Unorthodox-regissøren Maria Schrader, og franske Céline Sciammas fabelaktige barndomsskildring Petite Maman.

Hovedrolleinnehaver Maren Eggert mottok Sølvbjørnen for beste skuespiller i I’m Your Man, om en forsker som prøver ut en prototyp av en menneskelig robotkjæreste, spilt av Dan Stevens som flere vil huske fra Downton Abbey. Foran kamera ser vi også Sandra Hüller, hovedrolleinnehaver i Min pappa Toni Erdmann. Med skarp humor stiller I’m Your Man betimelige spørsmål om vi virkelig vil at våre fantasier skal bli virkelighet, og om hva som egentlig skjer når vi blir forelsket. Juryen i Berlin uttalte følgende om Eggerts rolleprestasjon:

«Hennes tilstedeværelse gjorde oss nysgjerrige. Hennes sjarm brakte fram vår empati. Og den fargerike kvaliteten i hennes fremførelse fikk oss til å føle, le og til å stille spørsmål. Med selvtillit har hun levendegjort et utsøkt manus, støttet av herlige kolleger og sin regissør, og har skapt en minneverdig karakter som vi kan identifisere oss med – og har fått oss til å reflektere over vår samtid og vår fremtid, våre relasjoner og hva vi vil for oss selv.»

Céline Sciamma (Portrett av en kvinne i flammer) er tilbake med den nydelige filmperlen Petite Maman. Den er i samme landskap som hennes tidlige filmer som Vannliljer og Tomboy, og igjen viser Sciamma hvilket talent hun har for å instruere barn. Filmen fikk strålende mottakelse i Berlin, hvor Peter Bradshaw i The Guardian ga den fem stjerner. Blant de første norske anmeldelsene var Montages tidlig ute, hvor Lars Ole Kristiansen uttaler følgende (du kan høre mer om filmen i podcasten Filmfrelst):

«Petite Maman er en dypt rørende og original tidsreisefortelling om avstanden mellom barn og voksne, døtre og mødre. Et mesterverk

I'm Your Man og Petite Maman har forventet premiere til høsten.