FANTASTISKE AMANDA-NOMINASJONER TIL NINJABABY

I dag ble det kjent at Yngvild Sve Flikkes herlige drama-komedie Ninjababy er nominert til historiske 11 Amanda-nominasjoner, blant annet nominasjon for beste film, beste regissør, beste manus og nominasjoner til flere av skuespillerne og nøkkelfunksjonene (se full oversikt nederst).

«Å få 11 nominasjoner er en stor anerkjennelse og viser hvor mange flinke folk som står bak denne filmen. Vi har ventet siden oktober med å slippe filmen på kino, nå er den endelig ute og så kommer disse nominasjonene på toppen. Veldig gøy!» Yngvild Sve Flikke, regissør

Ninjababy handler om 23 år gamle Rakel, som først når hun er seks måneder på vei oppdager at hun ble gravid etter en lite romantisk one-night-stand. Rollen spilles av stjerneskuddet Kristine Kujath Thorp, som er nominert til Amanda i kategorien beste kvinnelige hovedrolle:

«Dette er helt utrolig gøy! Ninjababy var debuten min og det gjør det kanskje ekstra stort. Tusen takk for nominasjonen!» Kristine Kujath Thorp, skuespiller

Foruten Kujath Thorp er Arthur Berning er nominert til beste mannlige hovedrolle for rollen som Pikkjesus, og Nader Khademi er nominert til beste mannlige birolle for rollen som Akido-Mos.

Ninjababy er en rørende og morsom film om det å bli voksen, og det paradoksale i hvor uforberedt man kan være på å oppleve noe så naturlig som å bli gravid midt i sin mest fertile alder. Filmen er regissert av Yngvild Sve Flikke, og er basert på den kritikerroste tegneserieromanen Fallteknikk av Inga H. Sætre. Sætre er også nominert for animasjonene i Ninjababy, og har arbeidet tett med Flikke i utviklingen av filmen. Manus er skrevet av Heimebane-forfatter Johan Fasting, og er produsert av Yngve Sæther i Motlys.

«11 Amanda-nominasjoner til en komedie må bety at juryen har ledd og kost seg, vi takker og bukker! Dette er en herlig beskjed å få samme dag som kinoene i Oslo åpner opp. Da er det bare å si: Gå og se på kino nå!» Yngve Sæther, produsent

Ninjababy har fått fantastisk mottakelse hvor den er vist – både fra anmeldere og publikum – og har vunnet publikumsprisen på Tromsø internasjonale filmfestival, fått hederlig omtale på årets utgave av Berlin internasjonale filmfestival og vunnet publikumspris på SXSW Film Festival. Ninjababy går på kino nå og er nominert til følgende Amanda-priser:

  • Beste norske kinofilm: Yngvild Sve Flikke, Yngve Sæther
  • Beste regi: Yngvild Sve Flikke
  • Beste manus: Johan Fasting, medforfattere Yngvild Sve Flikke og Inga H Sætre
  • Beste kvinnelige skuespiller: Kristine Kujath Thorp
  • Beste mannlige skuespiller: Arthur Berning
  • Beste mannlige birolle: Nader Khademi
  • Beste foto: Marianne Bakke Beste klipp: Karen Gravås
  • Beste visuelle effekter: Inga H Sætre
  • Beste lyddesign: Hugo Ekornes og Gisle Tveito
  • Beste musikk: Kåre Chr Vestrheim

I tillegg til nominasjonene til Ninjababy, er Egil Håskjold Larsen og Victor Kossakovsky nominert for beste foto for Gunda, og Alexander Dudarev nominert for beste lyddesign for samme film. Thomas Vinterbergs Et glass til er nominert i kategorien beste utenlandske film. Alle distribueres av Arthaus og går fremdeles på kino.

Amandaprisen deles ut 21. august på Festiviteten i Haugesund. Amanda er en del av Den norske filmfestivalen som finner sted 21.–27. august 2021. Filmene som vurderes skal ha hatt premiere på norske kinoer i perioden 1. juli 2020 til 30. juni 2021.