SORG OG GLEDE

AV NILS MALMROS | 07.03.2014

Kjærligheten overvinner alt

Sorg og glede er filmen om den store kjærligheten som overvinner alt, laget av Nils Malmros - en av Danmarks beste og mest anerkjente filmregissører.

På 1980-tallet lagde Nils Malmros blant annet KUNNSKAPENS TRE og SKJØNNHETEN OG UDYRET. Begge filmene forteller mesterlig om ung usikkerhet i overgangen fra barn til voksen. Malmros' filmer er uten filter; nære, personlige og med sterk autentisitet. De er som skåret ut av det virkelige livet.

På begynnelsen av 80-tallet da han arbeidet med disse to filmene giftet Malmros seg og fikk en datter. Men en stor tragedie rammet den lille familien. Dette er utgangspunktet for SORG OG GLEDE, kanskje Nils Malmros' mest personlige og gripende film. En film om det verste som kan skje og om den store kjærligheten som gjør at man kommer seg ut av marerittet.

SORG OG GLEDE ble en stor suksess på danske kinoer med over 270.000 solgte billetter og gnistrende anmeldelser.

 

Her kan du lese Kalle Løchens tekst om Nils Malmros og filmen SORG OG GLEDE.

 

 

* * * * * * * * * * * * * * * *

 

6  Usedvenlig gripende kjærlighetserklæring - Nettavisen

 

5  En ærlig og sterk fortelling om kjærlighet og ansvarsfølelse - VG

 

5  En vondt god og svært severdig film - Adresseavisen

 

5  Personlig og gripende - Fædrelandsvennen

 

5  Hjerteskjærende - Dagsavisen

 

5  Sorgfull og vakker - Cinema

 

5  Sterkt og sobert om det vanskeligste av alt - Aftenposten

 

En av Skandinavias fremste auteurer oppsummerer sitt selvbiografiske livsprosjekt med en utleverende og sterk dramatisering av sin personlige tragedie, og forteller klokt om tilgivelse og betingelsesløs kjærlighet, uten å bli sentimental eller forenklende. En umiddelbar klassiker i dansk film - Lars Ole Kristiansen, Montages