POLISSE - REDDENDE ENGLER

AV MAÏWENN | 30.03.2012

En helt vanlig dag på jobben

Et energisk og rått drama om hverdagen til de ansatte i Paris-politiets barnevernavsnitt. I to timer er man flue på veggen og følger betjentene på jobb og privat. Filmen vant prisen for beste film på Filmfest Oslo og var høstens store suksess på kino i Frankrike.

TV-serier og filmer om mordetterforskning topper seerstatistikkene i store deler av verden. Den franske multikunstneren Maïwenn har valgt å ta et dypdykk i hverdagen til en mindre synlig gruppe etterforskere i Paris-politiets barnevernavsnitt.


En enhet som er uglesett av de som driver med viktigere saker - de som angår voksne. Deres hverdag, i storbyjungelen Paris, dreier seg om alt fra å taue inn potensielle barnemishandlere, arrestere mindreårige lommetyver, forhøre foreldre mistenkt for barnemishandling og prøve å få ungdom til å respektere den seksuelle lavalder.Med et bankende hjerte for miljøet hun beskriver har Maïwenn levert et energisk og rått portrett av betjentenes hverdag på jobb og privat. Den sterke solidariteten og makabre humoren som utvikler seg mellom kolleger som er vitne til det verst tenkelige. De umotiverte latterkrampene som kan oppstå i de minst passende situasjoner. Vi garanterer to ekstremt sterke og innholdsrike timer - og et stjernelag av franske skuespillere!"Polisse" (uttales "poliss") er måten franske barn uttaler ordet politi på.
*******************
Pressen om POLISSE - REDDENDE ENGLER:"Rørende, rystende og realistisk. Et knyttneveslag av en film" - Filmbonanza"Det er som å se en hel sesong med The Wire desillert ned til to intense timer" - Natt &sDag
*******************
Filmen vant juryens pris på Cannes filmfestival.På Filmfest Oslo vant også POLISSE - REDDENDE ENGLER prisen for beste film. Juryen besto av de norske skuespillerne Anders Baasmo Christiansen, Agnes Kittelsen og Kåre Conradi. De begrunnet sitt valg slik:"Det internasjonale konkurranseprogrammet har bestått av 10 filmer. Mange av filmene har imponert juryen, et par forsvunnet ut veldig fort, men etter grundige diskusjoner rundt flere favoritter endte juryen opp med et enstemmig valg. For det var én film som skilte seg ut, én som ikke ville slippe taket.Vinnerfilmen er en velkomponert historie og sjelden fortelles det så grundig om noe så vanskelig. Den er uforutsigbar, den er ubehagelig, men den er ikke ekskluderende. Filmens formspråk tjener innholdet og historiene fortelles med et dokumentarisk pregVi får innblikk en yrkesgruppes hverdag som for de fleste av oss er en ukjent verden. Gjennom et fintfølende samspill mellom regi, skuespill og foto får vi en suggererende og virkelighetsnær historie. Filmen nektet å slippe tak i oss, selv om vi på mange måter ønsket å slippe unna.Vinneren av Filmfest Oslos jurypris er den franske filmen POLISSE - REDDENDE ENGLER!"