DEN RØDE FIOLINEN

AV FRANCOIS GIRARD | 26.03.1999

En perfekt fiolin unnfanges på slutten av 1600-tallet under helt spesielle omstendigheter. Filmen forteller den spennende historien om et forunderlig musikkinstrument og dets reise gjennom århundrer og verdensdeler. Kan et musikkinstrument ha sjel?

Det kan virke som om fiolinen har en magisk kraft som besetter den som spiller på den til å gi sitt ytterste, og kanskje enda litt mer. Da den røde fiolinen til slutt dukker opp i vår tid, på en auksjon i Montreal der budene nærmer seg to millioner dollar, er mysteriet blitt legendarisk og hysteriet hos samlerne nesten panisk. Hva er det som har gitt fiolinen slike krefter?

Historien begynner i fiolinbyen Cremona i nord-Italia på slutten av 1600-tallet. Nicolo Bussotti venter sitt første barn. I pur glede over denne begivenheten skaper han et mesterstykke av et instrument som skal være en gave til sønnen. Bussotti er overbevist om at barnet vil bli en fremragende musiker som skal glede verden med sitt spill. Men tragedien ligger på lur. Fødselen går ikke som den skal. Moren har fått merkelige varsler av tarotkortene til en av tjenestepikene, og mesterinstrumentet må legge ut på en farefulle ferd.

Fiolinen dukker opp i et kloster i Østerrike, den blir senere tatt hånd om av omstreifere og havner hos en eksentrisk musiker i England. En lang sjøreise tar fiolinen til Kina og kulturrevolusjonen. Mange år senere, i vår egen tid, har fiolinen havnet på auksjon i Montreal.

Francois Girard (regi)
Han har tidligere regissert den prisbelønte "32 korte filmer om Glenn Gould" (1993). Manuset til "Den røde fiolinen" er i likhet med Glenn Gould-filmen utviklet i samarbeid med Don McKellar.

Musikken
Musikken er komponert av John Corigliano. Den framføres av London Philarmonia Orchestra dirigert av Esa-Pekka Salonen og med Joshua Bell som solist. Musikken er utgitt på Sony Classical.

Ingen trailer tilgjengelig