HAPPY TOGETHER

AV WONG KAR-WAI | 13.11.1998

Happy Together forteller om heftig kjærlighet og bittert uvennskap mellom to asiater på ferie i Buenos Aires.

Lai og Ho var kjærester da de reiste fra Hong Kong til Argentina. Men noe gikk galt på bilturen sørover i landet. En dag drar bare Ho sin vei. Lai tar jobb som dørvakt på en tango-bar i Buenos Aires. Han forsøker å spare til flybilletten hjem. Så møter han Ho igjen. Ho har prostituert seg og havnet i slagsmål. Blodig og forslått søker han ly hos Lai. Lai slipper ham inn, men nekter å dele seng med ham. Lai kutter ut jobben som dørvakt og tar arbeid i kjøkkenet på en kinarestaurant. Der møter han Chang som han forelsker seg i. Men med Ho går det bare nedover.

om regissøren:
Wong Kar-Wai er en av de fremste filmkunstnerne vi har i dag. Han fikk internasjonalt gjennombrudd med Chunking Express (1994) og hadde også stor suksess med Fallen Angels (1995). Happy Together ble invitert til hovedkonkurransen i Cannes (1997) der juryen ga Wong Kar-Wai en velfortjent pris for beste regi.

Kar-Wais nære samarbeid med fotografen Christopher Doyle og scenografen William Chang er noe av det mest spennende som har skjedd innenfor internasjonal filmkunst de siste åra. Trioen utforsker og leker med mediet så det til tider er en fryd for øyet og øret. I Happy Together smelter det hele sammen til pulserende filmpoesi.

Ikke minst er Kar-Wai en mester i å velge musikk til sine filmer. Hvem kan vel glemme "Calefornia Dreaming" fra Chunking Express? I Happy Together står Astor Piazzolla og Frank Zappa for de musikalske høydepunktene.

Arthaus` DVD-utgivelse er utgått/out of print.

Ingen trailer tilgjengelig