NAPOLEONS NYE KLÆR

AV ALAN TAYLOR | 16.05.2003

Vittig, underfundig og finstemt film om mannen som mistet tronen, men vant kjærligheten.

Historiebøkene forteller oss at keiser Napoleon Bonaparte døde i eksil på den lille klippeøya St. Helena langt ute i Atlanterhavet klokken 17.49, den 5. mai 1821 - 6 år etter nederlaget ved Waterloo. Helt siden den gang har det vært spekulert rundt dødsfallet - hva var den egentlige dødsårsaken, var det en sammensvergelse, hvor ble det av liket?

Men sett at han klarte å komme seg vekk fra den forhatte øya - hva slags liv kunne han da ha levd? Kan en mann som har vært verdens hersker bli borte i mengden? Og er det dét han egentlig vil? Skal han ikke heller gripe makten og videreføre sitt storslåtte prosjekt? Skal ikke veteranene fra den gamle garde gripe til våpen igjen, og underkue de rojalistiske forræderne? Skal ikke folkemassene juble over keiserens tilbakekomst og igjen drømme om Frankrikes uslåelige storhet?

Mange filmer er lagd om den lille mann som plutselig opplever å komme på toppen, om enn bare for en kort stund. Her kommer filmen som forteller en historie om en stor mann (selv om han bare raget 1,50 over bakken) som må gjøre store endringer i sitt eget liv for å fortsette å være stor. Å være eller ikke være Napoleon - det er spørsmålet.

"This Charming Comedy allows brilliant English actor Ian Holm to give one of his finest, and funniest performances."
PEOPLE

om regissøren
Alan Taylor (f. 1959) er utdannet ved filmskolen ved New York University. Hans eksamenskortfilm THAT BURNING QUESTION fikk god mottagelse. Taylor debuterte som spillefilmregissør med PALOOKAVILLE (1995), som vant pris for beste debutfilm i Venezia. Han har fått ry som en dyktig og oppfinnsom regissør for kortfilmer, TV-filmer og en rekke episoder av prisbelønte TV-serier som "The Sopranos", "Sex and The City" (Sex og singleliv) og "The West Wing" ("Presidenten"). NAPOLEONS NYE KLÆR er hans andre spillefilm.

Ingen trailer tilgjengelig