XXY

AV LUCÍA PUENZO | 02.05.2008

Jente, gutt eller begge deler?

Jente, gutt eller begge deler?

Alex befinner seg midt i puberteten, men har større utfordringer med å finne seg selv enn tenåringer flest. Hun - eller han - er tvekjønnet. Alex har levd livet som jente hittil, men nå sliter hun med å finne sin identitet.

Sammen med foreldrene har Alex flyttet på landet for å få avstand til påtrengende blikk. Når en vennefamilie kommer på besøk slår det gnister mellom Alex og deres
sønn, Alvaro.

XXY er et finstemt og sårt drama om identitet og seksualitet som sprenger grenser.
Foreldrenes motsetningsfylte forhold til sitt eget barn males med fine strøk av kjærlighet, frustrasjon og sorg - over at Alex ikke er som alle andre.

Argentinas mest kjente skuespiller Ricardo Darín (kjent fra Arthaus' AURA) er strålende som Alex sin far. Lucía Puenzos regidebut vant Kritikeruken i Cannes 2007 og har vært svært populær på norske filmfestivaler.

"Et lite vidunder av en film. En gripende hyllest til annerledeshet - raus, progressiv og åpen" - Morten Ståle Nilsen, VG (Terningkast 5)

"Dette er en film som fortjener et bredt, stort publikum" - Eirik Alver, Dagbladet (Terningkast 5)

"Gripende, varm og menneskelig om pubertet. Inés Efron er et funn i rollen som Alez, og spiller gutt og jente i samme kropp med små, nesten hypnotiserende fine skifninger." - Marie G. Aubert, Aftenposten (Terningkast 5)

"Vart og varmt om jenten som er gutt." - Astrid Kolbjørnsen, Bergens Tidende (Terningkast 5)

"Liker du filmer som utfordrer og krever, men som gir igjen i form av klokskap, substans og engasjement er det bare å komme seg på kino!" - Le LD Nguyen, Filmmagasinet (Terningkast 5)


Ingen trailer tilgjengelig