JOHN SULLIVANS PLAY (2003)

AV JOHN SULLIVAN | 25.07.2003

En frisk og frekk sommerfilm om vennskap. Om lek og rollespill og dødsens alvor.

Åtte venner samles til en forsommerhelg på et landsted i Oslofjorden. De er teaterskoleelever på vei ut i livet. De har vært sammen døgnet rundt i tre år. Nå skal de spres for alle vinder. De skal bli konkurrenter. De skal bli voksne.

For alle sammen har skolen vært den viktigste perioden i livet. Det er ikke mye de har holdt skjult for hverandre. De har testet sitt talent og funnet ut hvem de er. De har lidd nederlag og feiret triumfer sammen. De kjenner hverandre ut og inn. Tror de.

Det blir en helg med mye moro og sterke følelser. Med ubehagelige sannheter og muntre minner. Her sitter ikke gråten mye lenger inne enn latteren. De vil jo ikke miste hverandre, selv om de vet at det er det som alltid skjer. Men en av dem bærer på en hemmelighet som skal komme til å merke dem alle for livet.

Play er årets store stunt i norsk film. Den har vært en sjanseseilas fra første øyeblikk. Den ble tatt opp i løpet av tre hektiske dager i juni i fjor, og når den i sommer får sin premiere på 80 norske kinoer samtidig, blir det som verdens første film i full digital distribusjon. Og de åtte vennene spilles av fjorårets avgangskull på Teaterhøgskolen, som improviserte frem handlingen etter et opplegg bare regissøren John Sullivan visste utgangen på. Resultatet ble en fiksjonsfilm med ekte følelser.

om regissøren
John Sullivan har studert film i USA. Siden har han laget flere kort-, reklame-, og dokumentarfilmer. I tillegg har han regissert musikkvideo og episodedrama for TV. Play er Sullivans spillefilmdebut.

Ingen trailer tilgjengelig