SHAME

AV STEVE MCQUEEN | 13.01.2012

En brennhet film om følelseskulde

Brandon (Michael Fassbender) har alt. God jobb og flott leilighet midt på Manhattan. Han er høy, mørk og vakker. Har selvtillit og karisma. Kort sagt, han er drømmemannen. Men bak den perfekte fasaden skjuler det seg en ensom mann. For Brandon klarer ikke nære forhold. Han har ingen venner eller familie. I tillegg har han et umettelig behov for sex. Et evig jag etter seksuell beruselse og tilfredsstillelse. Noe som kanskje ikke er et problem for en moderne mann i New York,der tilgangen til uforpliktende sex er enorm. Inn i Brandons liv stormer søsteren Sissy (Carey Mulligan). Hun har er sterkt behov for omsorg og omtanke. Kan hun finne det hos Brandon? De er jo familie, og familie skal ta vare på hverandre. Michael Fassbender er strålende i rollen som den sexavhengige Brandon og vant prisen for beste skuespiller i Venezia. Han er en het kandidat for en Oscar. Også Carey Mulligan skinner i rollen som søsteren Sissy.

Michael Fassbender (Brandon):SHAME er andre gang Fassbender jobber med regissør Steve McQueen. Det prisvinnende IRA-dramaet HUNGER fra 2008 viste et unikt samarbeid mellom skuespiller og regissør som fortsettes i denne nye filmen. Når Fassbender mottok prisen for beste skuespiller i Venezia omtalte han McQueen som sin helt.Siden gjennombruddet i HUNGER har han gjort seg bemerket i filmer som Andrea Arnolds FISH TANK og Quentin Tarantinos INGLOURIOUS BASTERDS. Nylig har han vært å se i JANE EYRE, X-MEN: FIRST CLASS og A DANGEROUS METHOD. Han er også aktuell i Steven Soderberghs nye film HAYWIRE.
Carey Mulligan (Sissy):Carey Mulligan fikk sitt gjennombrudd med AN EDUCATION i 2009 og har siden vært en av de mest ettertraktede, unge skuespillerne fra England. Hun er kinoaktuell i Nicholas Winding Refns DRIVE og neste år blir hun å se i Baz Luhrmanns filmatisering av THE GREAT GATSBY og den nye filmen til Coen-brødrene.
Regissør Steve McQueen:Steve McQueen er en anerkjent, britisk videokunstner som i 2008 debuterte som spillefilmregissør med HUNGER. SHAME er hans andre spillefilm. Han planlegger nå sin tredje spillefilm hvor også Michael Fassbender stå på rollelista.
**************************************
Pressen om SHAME:(6) "Genialt god" - VG(6) "Fremragende" - Natt og Dag(6) "For en skuespillerprestasjon! En modig, vakker og provoserende film" - Bergens Tidende(6) "Siste tango i New York. Michael Fassbenders prestasjon bør gi Oscar-nominasjon" - Adresseavisen(5) "Mesterlig laget. En film som setter dype spor" - Dagsavisen(5) "En film om sex, avhengighet og kjærlighet med tre av filmverdenens største, unge talenter i øyeblikket" - Klassekampen(5) "En inderlig sterk film med skummelt velspillende Michael Fassbender" - NRK P3 Filmpolitiet(5) "Michael Fassbender briljerer" - Dagbladet(5) "Glimrende" - Fædrelandsvennen(5) "Uhyre velspilt" - Hamar Arbeiderblad(5) "Rå, naken og usminket" - Østlandets blad(5) "SHAME er severdig fordi den så slående viser menneskets behov for å bli sett som mer enn bare et seksuelt vesen" - Stavanger Aftenblad