Westworld sesong 1

Seriehøsten 2016

Sjekk ut disse 10 seriefavorittene i høst.

I tillegg til en meget spennende kinohøst har vi mange lovende serier i vente i tiden fremover. De store nettverkene pumper nemlig ut håpefulle kvalitetsserier som aldri før og konkurransen om å bli den nye seriesnakkisen har aldri vært tøffere. Vidunderlige "Stranger Things" og fascinerende "The Night Of" vant sommeren - hvem vinner høsten?

Dette er blant godbitene som skiller seg ut:

Fra TV-serien Narcos

Narcos

Sesong 2
2. september, Netflix

I første sesong av denne kritikerroste serien fulgte vi narkobaronen Pablo Escobar (Wagner Moura) over en lang tidsperiode og fikk et bredt innblikk i hans kriminelle imperie. Denne runden blir en mer fokusert affære, hvor vi dykker ned i det siste året av hans grufulle regime og kommer enda tettere på han forskrudde personlighet.

Lady Gaga i American Horror Story

American Horror Story

Sesong 6
15. september, FOX Norge

Når denne kritikerroste miniseien returnerer for sjette gang, er både sesongens tema og karakterer hemmeligholdt. Det eneste serieskaper Ryan Murphy har lovet er at det skal bli mørkere og mer brutalt, og spekulasjonene hagler blant fansen. Dette vet vi derimot: Lady Gaga, Angela Bassett, Kathy Bates, Sarah Paulson, Finn Wittrock, Denis O'Hare, Cheyanne Jackson, Matt Bomer og Wes Bentley er med.

Aksel Hennie i Nobel

Nobel

Nykommer
25. september, NRK

Aksel Hennie har hovedrollen i NRKs nye storsatsning "Nobel", et krigsdrama i åtte episoder regissert av Per Olav Sørensen ("Halvbroren", "Kampen om tungtvannet"). Vi møter en løytnant som kommer hjem fra Afghanistan og ender opp som en brikke i et storpolitisk maktspill.

Mike Colter i Luke Cage

Luke Cage

Nykommer
30. september, Netflix

Denne nykommeren fra Netflix trer inn i Marvels serieunivers, ved siden av blant annet "Daredevil", "Jessica Jones" og "Agent Carter". Vi møter rømlingen Luke Cage, spilt av Mike Colter, som forsøker å gjenoppbygge en anonym tilværelse i Harlem, men som fort blir konfrontert med sin fortid og må bruke sine superkrefter for å kjempe for byen han elsker.

James Marsden og Evan Rachel Wood i Westworld - sesong 1

Westworld

Nykommer
3. oktober, HBO Nordic

Blir dette "Game of Thrones" sin arvtager? HBOs nye storsatsning beskrives som en 10 episoders lang mørk odysséen, som utforsker kunstig intelligens som blir selvbevisst. Handlingen er basert på Michael Crichtons film fra 1973 med samme navn, hvor vi befinner oss i en futuristisk temapark med roboter som innbyggere. En imponerende cast som blant annet består av vår egen Ingrid Bolsø Berdal, Anthony Hopkins, Ed Harris, Evan Rachel Wood og James Marsden.

Sarah Jessica Parker i Divorce

Divorce

Nykommer
10. oktober, HBO Nordic

I denne nykommeren møter vi Sarah Jessica Parker i rollen som Frances. Etter en revurdering av livet og ekteskapet, finner hun ut at det ikke er like lett å gjøre et rent brudd og starte på nytt som hun hadde håpet, og hun ender opp i en langvarig skilsmisse. I øvrige roller møter vi Thomas Haden Church, Molly Shannon, Talia Balsam, Tracy Letts, Sterling Jerins og Charlie Kilgore.

Andrew Lincoln som Rick Grimes i The Walking Dead

The Walking Dead

Sesong 7
24. oktober, FOX Norge

Tegneseriens mest ondskapsfulle og etterlengtede skurk, Negan (Jeffrey Dean Morgan) dukket opp i forrige sesong. Denne gangen er det Kingdom-lederen Ezekiel og hans tiger Shiva som introduseres. Vi forlot gjengen i en rystende cliffhanger og når kommer endelig fortsettelsen. Hvem blir neste offer?

Nils Jørgen Kaalstad og Mariann Saastad Ottesen i Vikingene

Vikingene

Nykommer
Oktober, NRK

"Vikingene" beskrives som en humoristisk dramaserie satt til år 790, men med moderne problemstillinger som likestilling, samliv og tidsklemma. Her møter vi en dekadent og selvhøytidelig skuespiller fra Roma, spilt av Trond Fausa Aurvåg, som starter sitt nye liv som trell i Norge og blir venner med høvdingens feige og undertrykte bror Orm (Kåre Conradi). I øvrige roller møter vi blant annet Nils Jørgen Kaalstad og Mariann Saastad Ottesen.

Ruth Wilson i The Affair - sesong 2

The Afffair

Sesong 3
21. november, HBO Nordic

Det var en forrykende avslutning sesong 2, og mange venter nå i spenning på fortsettelsen på dette spennende dramaet som sentrerer rundt Noah (Dominic West) og Alison (Ruth Wilson) og deres to ekser Helen (Maura Tierny) og Cole (Joshua Jackson).

Nicolai Cleve Broch i Frikjent

Frikjent

Sesong 2
I løpet av høsten, TV2

Denne serien satte dramarekord for TV2 og gjorde det også meget bra i utlandet. I den andre sesongen skal det bli enda mørkere og flere hemmeligheter skal opp til overflaten. Sannheten om Karine Hansteens død har likevel ikke kommet frem. Det blir gjensyn med stjernegalleriet fra forrige sesong, Nicolai Cleve Broch, Lena Endre, Tobias Santelmann, Anne Marit Jacobsen, Henrik Rafaelsen, Synnøve Macody Lund, Ellen Dorrit Petersen, Fridtjov Såheim, i tillegg til noen nye roller.

Flere høstpremierer:


Master of Sex - sesong 4 (12. september, HBO Nordic)

Agents of Shield - sesong 4 (20. september, USA)

Lucifer - sesong 2 (28. september, FOX Norge)

Arrow - sesong 5 (5. oktober, USA)

The Flash - sesong 3 (4. oktober, USA)

Legends of Tomorrow - sesong 2 (Netflix, 15. oktober)

Black Mirror - sesong 3 (Netflix, 21. oktober)

Med forbehold om endring av premieredatoer.