Helen Mirren og Keira Knightley

Nytt stornavn til Nøtteknekker-filmen

Helen Mirren i samtaler om rolle i Disney-satsningen.

I følgeen rekke solide kilder (Variety, The Hollywood Reporter) forhandler Helen Mirren om rollen som Mother Ginger i Disneys live action gjenfortelling av "Nøtteknekkeren".

Går det veien føyes hennes eksklusive navn til en spennende rolleliste, som allerede består av blant andre Keira Knightley, Morgan Freeman og den kjente amerikanske ballettdanseren Misty Copeland. Mackenzie Foy, kjent fra "Interstellar" og "The Conjuring", skal spille hovedrollen som lille Clara.

Nøtteknekkeren - fra Bolsjoj-balletten 2015
Nøtteknekkeren - fra Bolsjoj-balletten 2015

Høyt elsket ballett

Historien vil basere seg på eventyret om Nøtteknekkeren og musekongen av E. T. A. Hoffmann, som Tsjajkovskij i 1892 adapterte til det som nå er en av verdens mest kjente balletter. Vi møter Clara, som får en nøtteknekkerdukke i julegave av gudfaren sin. Når klokken slår tolv befinner hun seg plutselig i en fantasiverden hvor nøtteknekkeren må kjempe mot den onde musekongen.

Regien er ved svenske Lasse Hallstrøm og filmen har planlagt premiere i 2018.

Disney satser på live action

Filmen, som har originaltittel "The Nutcracker og the Four Realms", en en del av Disneys nyestorsatsning på live action-adapsjoner av velkjente eventyr og historier, en satsning som fikk ny vind i seilene med suksessen til Jungelboken. På plakaten fremover har vi blant annet "Skjønnheten og udyret", med Emma Watson som Belle (premiere 17. mars 2017), "Jungelboken 2", "Tinker Belle", med Reese Witherspoon og "Cruella" med Emma Stone, i tillegg til gjensyn med Angelina Jolie i "Maleficent 2".

Emma Watson skal spille Belle i Skjønnheten og udyret
Emma Watson skal spille Belle i Skjønnheten og udyret