Operahuset

Bringer Hollywood inn i Operaen

Operaen har hentet inn en kjent Hollywood-dirigent og Operaorkesteret skal for første gang mikkes opp, for surroundeffekt i salen!

Dirigenten som Operaen har hentet inn er selveste Matt Dunkley, som blant annet har formet musikken i Black Swan, Moulin Rouge, Love Actually, Iron Man, Inception, Pirates of the Caribbean, The Dark Knight og M:I - Fallout.

På fredag er han klar for premieren på "The Hamlet Complex", en blanding av dans og teater med Hamlet som tematikk.

The Hamlet Complex
The Hamlet Complex

Det er ikke helt tilfeldig at det er Dunkley som har fått jobben, forteller kommunikasjonsrådgiver ved Den Norske Opera & Ballett, Ole-Morten Vestby.

- Regissør Alan Lucien Øyen har et veldig filmatisk uttrykk i forestillingene sine. Han har også hentet inn filmkomponist Henrik Skram til å lage musikken. Skram lagde musikken til kinofilmen "90 minutter", den danske suksessen "Tordenskjold og Kold", dokumentaren "Ballettguttene" og den prisbelønte musikken til NRKs julekalender Snøfall. Han leverte også noe musikk til kinosuksessen "Hodejegerne".
The Hamlet Complex
The Hamlet Complex

Han legger til at man for første gang vil få en slags surroundopplevelse i Operaen. Nesten som på kino!

- For å understreke det cinematiske uttrykket, blir Operaorkestret nå for første gang mikket opp, av Norges beste lydfolk, slik at vi kan fargelegge og klanglegge lyden og spre lydeffekter rundt i hele salen ved hjelp av høyttalere. Så det blir en slags surroundopplevelse, for første gang på Hovedscenen i Operaen.

Med andre ord: Det blir litt av en treat til de som elsker filmmusikk, og en sjelden anledning til å oppleve en av Hollywoods fremste filmdirigenter live med fullt orkester.

Les mer om forestillingen og se bilder og video her