Filmweb
 
Bygdekinoen
 

Velg kino Gå til min kino Om bygdekinoen Intern pålogging


 
Bygdekinoen
Asterix og Obelix hos britene 3D
Trailer   Stor  

asterix og obelix hos britene norsk plakat
  Filmfakta
Premiere: 26.10.2012
Originaltittel: Astérix et Obélix: Au Service de Sa Majesté
Genre: Barnefilm / Familiefilm
Regi: Laurent Tirard
Skuespillere: Catherine Deneuve, Gérard Depardieu, Edouard Baer, Fabrice Luchini
Nasjonalitet: Frankrike
Språk: Norsk
Lengde: 1 t. 51 min.
Sensur: 7 år
Begrunnelse: Denne filmen inneholder skumle karakterer og kraftige effekter som kan virke skremmende på de aller yngste. Filmen får derfor 7-årsgrense.

 


Året er 50 f.Kr. Caesar er sulten på nye erobringer og han bestemmer seg for å invadere øya som ligger i utkanten av den kjente verden, det mystiske landet kjent som Storbritannia. Seieren vil bli rask og total. Eller…nesten.
En enkelt liten landsby klarer lenge å stå i mot angrepene, men tappes raskt for krefter. Britenes dronning Cordelia bestemmer seg for å sende sin trofaste offiser, Nutildax, for å søke hjelp. Han drar til Gallia til en annen liten landsby, velkjent for sin innbitte motstand mot romerne.


I denne landsbyen har Asterix og Obelix allerede hendene fulle. Høvdingen har gitt dem ansvaret for å oppdra hans slubbert av en nevø, Provoix. Deres oppgave er å gjøre ham en ordentlig og ansvarsfull mann, men dessverre er de ennå langt fra å fullføre. Når Nutildax ankommer for å be om hjelp bestemmer gallerne seg for å gi ham en tønne av sin berømte trylledrikk. Asterix og Obelix vil ledsage ham og tønna tilbake til Storbritannia - sammen med Provoix. Denne seilasen synes å være en utmerket mulighet for å fullføre den unge mannens utdanning. Dessverre går ingenting helt som planlagt ...


Utskriftsvennlig versjon