Gå til hovedinnhold

Kaffekantaten
Rådhusfoajeen, søndag 9.6. kl. 19:00


Henter programmet...

Nivalis Barokk – innlandets tidligmusikkensemble – ved Guro og Jon Fredrik Hjemli fra Ådalsbruk – ble startet i 2012. De har gjennomført 2-5 årlige konsertprosjekter i Hedmark, Oppland og i Osloområdet siden da, hovedsakelig kirkemusikk.

Besetningen varierer, fra små ensembler opp til fullstendig orkester, gjerne også i samarbeid med kirkekor. Høsten 2018 gjennomførte de en stor turné med en scenisk oppsetning av Jaktkantaten av Bach, der 18 profesjonelle musikere og sangere hadde 5 forestillinger over hele fylket, i samarbeid med RingsakerOperaen.

Kaffekantaten juni 2019
Nå ønsker de å følge opp med et enda mer publikumsvennlig stykke av Bach, nemlig Kaffekantaten (BWV 211). Her foreligger det gode norske oversettelser, og verket er virkelig morsomt. Kort sagt handler det om en far som ønsker å forby sin voksne datter å drikke kaffe. Som alltid når det gjelder Bach er også selve musikken absolutt toppklasse.

Besetningen er på sopran, tenor, bass, traversfløyte, to fioliner, bratsj, cello og cembalo.

Kaffekantaten er kun en halv time, så konserten vil utfylles av instrumentalmusikk av Bach, nærmere bestemt utdrag fra orkestersuite nr. 2. Utøverne er blant de fremste i landet innenfor barokkmusikk framført med originalinstrumenter og med en historisk informert synge- og spillestil.

Sangsolistene er Guro Hjemli, sopran, Øystein Stensheim, tenor og Eirik Krokfjord, bass. Instrumentalensemblet består av Pauliina Fred, fløyte, Lenka Torgersen og Laima Olsson, fiolin, Andreas Torgersen, bratsj, Gunnar Hauge, cello og Christian Kjos, cembalo.

Forestillingen er støttet av Hedmark Fylkeskommune, Kulturrådet, Elverum kommune og Kongsvinger kommune, og den vil bli framført i Elverum, Kirkenær og Kongsvinger. Konserten i Elverum vil bli i rådhusfoajeen søndag, 9.juni klokken 19. (1.pinsedag.) Billettprisene er kr. 250- pluss gebyr.

Velkommen til en uhøytidelig og morsom konsert med ypperlige utøvere!