Gullkysten

Premiere: 15.01.2016

Året er 1836, og i Danmark får den unge botanikeren Wulff (Jakob Oftebro) i oppdrag av kongen å reise til Dansk Guinea (Ghana), hvor han skal anlegge kaffeplantasjer for å sikre danskene et fotfeste på det afrikanske kontinentet. Men det viser det seg raskt at det er mye kongen og hans menn hjemme i Danmark ikke vet.

Slavehandelen er en glemt og dyster del av skandinavisk historie.

Botaniker Wulff etterlater sin forlovede Caroline i København, og legger av sted mot Afrika i den tro at slavehandelen nå er over, og at både dansker og afrikanere går lyse tider i møte. Men når han omsider kommer fram til Guinea, viser det seg raskt at det er mye kongen og hans menn hjemme i Danmark ikke vet.

GULLKYSTEN retter et grelt lys mot en dyster og i dag langt på vei glemt del av dansk og nordisk historie, nemlig landets fortid som kolonimakt - en epoke som i dag er spesielt aktuell med tanke på innvandringsdebatten.

Som hovedrolleinnehaver i denne modige og usedvanlig vakkert fotograferte filmen finner vi en imponerende Jakob Oftebro, som har blitt hyllet i utenlands presse for sitt definitive gjennombrudd. GULLKYSTEN viser at det går an å lage storslåtte, modige og visuelt imponerende kostymedramaer også i Skandinavia.

Fakta
image
Tittel:
Gullkysten
Original tittel:
Guldkysten
Regi:
Daniel Dencik
Skuespillere:
Jakob Oftebro, Danica Curcic, John Aggrey, Anders Heinrichsen, Morten Holst m.fl.
Manus:
Daniel Dencik, Sara Isabella Jønsson
Foto:
Martin Munch
Musikk:
Angelo Badalamenti
Produsent:
Michael Haslund
Produksjonsselskap:
Haslund/Dencik Entertainment, Film i Väst, InGenius Africa
Distribusjon:
Euforia Film
Genre:
Drama
Språk:
dansk/engelsk
Nasjonalitet:
Danmark
Produksjonsår:
2015
Lengde:
1 t. 55 min.
Premiere kino:
15.01.2016
Sensur:
15 år