Føniks

Premiere: 12.10.2018

Jill og lillebroren bor sammen med sin ustabile mor, og Jill gjør sitt beste for å ta vare på den lille familien. Når faren melder et av sine sjeldne besøk, oppstår stor glede og forventning. Men familien rammes av en tragedie og i sjokk over det som har skjedd, holder Jill det skjult.

Filmen åpner New Nordic Films under Den norske filmfestivalen, og festivalen skriver:
- "Føniks" er en historie om familierelasjoners kompleksiteter og sårhet, med store skuespillerprestasjoner av både Maria Bonnevie og Sverrir Gudnasson, samt de unge debutantene.

Spillefilmkonsulenten i Norsk filminstitutt begrunner sin støtte til prosjektet:

”Dette er et originalskrevet og medrivende manus skrevet av regissøren selv. Hun har utviklet en sterk, troverdig og nyansert hovedkarakter, Jill, som innehar både driv og vilje. Regissøren er omgitt av et spennende internasjonalt team som har jobbet sammen om dette prosjektet i en årrekke. I filmen setter Strøm Henriksen fokus på barn som opplever omsorgssvikt, deres evne til å finne styrke og strategier i dette – et sterkt og viktig tema.”

Fakta
image
Tittel:
Føniks
Original tittel:
Føniks
Regi:
Camilla Strøm Henriksen
Skuespillere:
Maria Bonnevie, Ylva Bjørkaas Thedin, Sverrir Gudnason, Casper Falck-Løvås, Kjersti Botn Sandal, Nils Vogt, Renate Reinsve
Manus:
Camilla Strøm Henriksen
Foto:
Ragna Jorming
Musikk:
Patrik Andrén, Johan Söderqvist
Produsent:
Gudny Hummelvoll, Annika Hellström, Paulina Wilhelmsen, David Yates
Produksjonsselskap:
Hummelfilm
Distribusjon:
Euforia
Genre:
Drama
Språk:
norsk
Produksjonsår:
2018
Lengde:
1 t. 28 min.
Premiere kino:
12.10.2018
Sensur:
12 år